Microsoft intensyviai darbuojasi prie Windows Blue. O galbūt Windows 9?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadasp 2013-02-22 11:01
Jau užkniso tie gandai.. Neturit kaip prisitraukt žmonių tai ir neieškokit. Jau nusibodo vėjiški straipsniai.
eimantasks 2013-02-22 11:08
o kam reikia verkslenti? nepatinka, neskaityk, gi niekas yremes y nugara sautuvo tau nelaiko, yra kam ir ydomu tai.
Shinigami 2013-02-22 12:26
Kai, paaugsi ir suprasi ką reiškia gandai, gal tada geriau juos suprasi.
IsmokTaisykles 2013-02-22 14:35
Nes ir nera del ko svesti , be to windows 8 yra tarpine os kaip vista ir 7, windows 9 bus daug labiau patobulinta. Taip yra todel, kad ne visi zmones speja eiti su naujausiais win, taigi dauguma nuo 7 pereis i 9.
1hitkillhack 2013-02-22 15:15
tikiuosi dings ta sumauta sasaja link kurios pasuko win8...
Creatium 2013-02-22 15:44
MS su tokiomis savo OS kainomis gali pasvajoti apie kasmetinį OS atnaujinimą.
w00xer 2013-02-22 18:59
vargu ar dings... Greiciau ja tobulins ir leis rinktis tarp jos ir start mygtuko. Netikiu, kad MS numestu didziausia per daug metui savo UI naujove
1hitkillhack 2013-02-22 19:09
As net pradejau abejoti, ar isvis ka nors leis rinktis... idomu kiek win 7 temps... kalbu tarkim zaidimu aspektu... iseis koks naujas directx ir kurio nepalaikys 7 ir pasibaigs geri laikai...
aukselis 2013-02-22 22:28
Kiek čia galit bambėti dėl to Start mygtuko. Primenat situaciją, kai iš seno tranto persėdama į šiuolaikišką automobilį ir nebemokama nei užvest, nei užgesint variklio, nes raktelį pakeitė pultelis. O Metro aplinka atveria puikias galimybes. Man ypač patinka galimybė, perskėlus ekraną, naršyti internete naudojantis desktop'ine naršyklės versija ir tuo pačiu metu per šalia veikiančią aplikaciją žiūrėti youtube įrašus:
1hitkillhack 2013-02-22 23:15
Tau patinka, tu naudoji... Man nepatinka, as neturiu galimybes ka nors pakeisti... esme pagavai? Kokia cia galimybe? splitinti screen? su xp windowsais galejau ta daryti... tik tiek, kad nebutu full screen (kas man asmeniskai yra slykstu)...
aukselis 2013-02-23 10:56
Tu pabandyk youtube žiūrėt, perskėlęs ekraną įprastiniu būdu. Labai nepatogu, jau geriau tiesiai per VLC leisti. O su Metro viskas gražu, paprasta ir efektyvu: visus darbus dirbi klasikiniame desktop'e, o šalia yra atskira Metro juosta. Kol kas problemą matau tik vieną - yra klaiki situacija su apps'ais.
1hitkillhack 2013-02-23 11:52
Prie ko cia nostalgija? kai norima tureti tai kas patogu, greita ir paprasta... O tai gal geriau tegul padaro, kad aplinka butu kaip win7, o tu galesi siuntineti visokius softus, kad tau metro pasidarytu? esme, kad programeriui turbut prireiktu keliu valandu "idiegti" pasirinkimo galimybe, bet kaip matome viskas grudziama per prievarta... Kalbi taip, lyg ta aplinka nepatinka saujelei zmoniu ir jie yra mazuma... bet deja realybe kitokia... pardavimai milziniski del priverstinio brukimo perkant su pc.... Is mano pazistamu rato zmones kurie daug naudojasi pc, pamate pas mane kaip kas nusprende net nebandyti... O zmones kurie mazai naudojasi, keikia sia sistema... tai dabar net kai papraso "sutvarkyti" pc, win8 neberasau... Kaip sakant vienas zmogus pamates "suda" ant kelio ji graziai apeis... o kitas pamates kaip jis ziba nuo saules, nes yra sviezias... des prie veido ir taikys tol, kol jam jis taps tobulas...
aukselis 2013-02-23 13:04
Prigazdini žmones, o tie prigazdinti gazdina kitus. Nesistebiu iš kur toks pasipriešinimas kyla. Mano patirtis visiškai priešinga tavajai. Sūnėnai man nedavė ramybės, kol jiems neįrašiau. Absoliuti dauguma draugų, kurie savarankiškai sugeba persirašyti sistemą, jau sėdi su Windows 8.
zilvinuks 2013-02-23 13:14
Visikai pritariu,kas moka persirasyti win visi sedi su 8.Man paciam 8 tikrai tinka ir patinka.Jokio diskonforto nejauciu,gal net atvirksciai viskas daug paprasciau.
1hitkillhack 2013-02-23 13:44
Tai ne nuomone... tu vel primeti lyg man vienam tas nepatinka... paziurek apklausas... ten aiskiai parodyta procentais kas vartotojams nepatinka win8... to nebuvo dar nei su vienais windowsais budavo keli % zmoniu kur vienas ar kitas dalykas netinka, bet ne taip... Gal straipsnis truputi pravers akis? ar tu nepaisant visko tvirtinsi, kad visiems gerai? http://www.technologijos.lt/n/technolog ... navigacija Man nereikia gasdinti... papraso leisti paziureti... Dazniausiai issaukus naujaja "sasaja" ir pabandzius ten ka nors padaryti, viskas tuo pasibaigia... Kai norint atlikti paprasciausius dalykus reikia instrukcijos ir vietoje 2 paspaudimu reikia spausti 5, tai tame logikos nematau... kaip ir kiti mano pazistami... Pagal tavo logika ir komentara apie 3.1 sasaja... iseitu dabar win9 su betkokia sasaja ir pultum prie jos? neva ji geresne, nes nauja?
rwc 2013-02-23 14:09
Then there was the Clippy ( https://www.smore.com/clippy-js ), then Ribbon, then Vista. What next?
- 2013-02-23 15:46
, o kokia nuomonė apie Ubuntu Unity? Einama tuo pat keliu - vienas UI visiems įrenginiams...
rwc 2013-02-23 17:26
funkcionalumui - tarkim, swype funkcija, multi-touch ar "skirtingo stiprumo paspaudimai", bet visas esmines funkcijas vis tiek galėsi atlikti su paprasčiausia pele, touchpadu, Kinnectais, trackball'u, automatinio testavimo įrankiu, VNC - bet kuo, ką tavo sistema pripažins kaip "pointing device". Kodėl tai akcentuoju. Paimk kad ir Metro UI. Mano pusmetrio pločio, beveik 2000px raiškos monitoriaus per akis pakanka 32x32 px dydžio Start mygtukui kampe, kuris išskleidžia 100 programų sąrašą. Kas gali būti paprasčiau: klikt kampe, klikt Firefox. Bet ne - privalai pelę stumdyt po visą ekraną ir dar taip atsargiai, kad vietoj Metro nepaleistum kokio nors Visual Studio, kuris krausis pusę minutės, kol leisis išjungiamas. Toks dizaino sprendimas puikiai veikia 4 colių Androidui su 640x480 raiška, bet ne monitoriui per pusę sienos, kur greičiau petį išsinarinsi nei nueisi į tą Metro. Tikriausiai dar pameni, kaip CRT 800x600 monitoriuose konfigūruodavom Windows Taskbarą, kad pasislėptų - taip taupydavome vietą tekstui Worde. Paskui, didėjant raiškai, tai tapo nebemadinga. Mums tapo naudingiau centimetrą ekrano apačioje paaukoti atidarytų langų sąrašui, laikrodžiui, skaipės ženkliukui ir klaviatūros simboliui. Ką Metro duoda naudingiau nei Taskbar+Autohide? Lygiai nieko, tik dar atima galimybę Autohide išjungti. "Sutaupo" centimetrą aukščio ir papildomu veiksmu apsunkina persijunginėjimą tarp programų. Su Unity tikiuosi, kad persijunginėjimas tarp UI stilių bus... na, tiesiog - tai ir bus, padėti paukščiuką prie vienokios ar kitokios temos. Bei kad instaliavimo vedlys bus pakankamai gudrus - taupyti vietą ekrane mažiems ekranams, bet taupyti tarpinių veiksmų skaičių dideliems. Tam, ką greičiau atlikti klaviatūra, nevers stumdyti pelės, o tam, ką greitai gali pasiekti pele, nevers užsiiminėti kažkokiais vudu, ieškant kuriame kampe kur ten kas nukišta.
aukselis 2013-02-24 09:40
Nėra vietos ant stalo antram monitoriui, tai sukuos kaip išmanau. Norėdamas kokios laidos įrašą iš youtube žiūrėti ir tuo pačiu metu su jumis čia komentaruose ardytis, naudodavau vlc. Dabar Metro man suteikia tą pačia galimybę, tik kad viskas yra patogiau ir gražiau.
1hitkillhack 2013-02-24 12:36
Esme tik ta, ka nors norint padaryti su win8, reikia instrukcijos... kas ant kitu versiju buvo aisku ir paprasta... O instrukcijos yra kuriamos pacio MS tai apie ka kalba eina... Win8 forume tiesiog begales postu... pasikartosiu BEGALES, gali uzmesti aki jeigu netiki... kaip padaryti viena ar kita "dalyka" kuris ir taip turetu buti savaime suprantamas... isirase win8 zmones nemoka isjungti pc, nemoka isjungti metro programu, nemoka "run" isisaukti... zaidziant negali nuvesti zymeklio i sona ekrano... nes issoka visokios lenteles... Dar galeciau vardinti ir vardinti... bet esme aiski...