Kibernetiniai karai: JAV programišiai reguliariai atakuoja Kinijos gynybos ministerijos tinklalapius  (3)

Du didžiausi Kinijos gynybos tinklalapiai, įskaitant Gynybos ministeriją, praėjusiais metais kas mėnesį patyrė apie 144 tūkst. kibernetinių atakų, iš kurių beveik du trečdaliai priklauso JAV, skelbia "Reuters".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį mėnesį JAV kibernetinio saugumo centras informavo, kad įslaptintas Kinijos kariuomenės dalinys yra veikiausiai viena "produktyviausių kibernetinio šnipinėjimo grupių", daugiausia atakuojančių JAV.

Kinija paneigė įtarimus ir teigė tapusi auka.

Pekinas pirmą kartą pateikė informacijos apie tariamas JAV atakas.

"Gynybos ministerijos ir Kinijos kariuomenės interneto puslapiai nuo jų sukūrimo pradžios susidūrė su rimta kibernetinių atakų grėsme. Pastaraisiais metais programišių atakų skaičius nuolat didėjo, - sakė ministerijos atstovas Geng Yansheng. - Pagal IP adresus į Gynybos ministerijos ir Kinijos kariuomenės interneto puslapius 2012 metais vidutiniškai per mėnesį iš užsienio buvo įsilaužta 144 tūkst. kartų. 62,9 proc. atakų įvykdytos iš JAV".

Tai buvo pranešta kas mėnesį rengiamoje spaudos konferencijoje, į kurią neįleidžiami užsienio žurnalistai. Pranešimas paskelbtas ministerijos tinklalapyje.

G. Janšengas teigė pastebėjęs pranešimus, kad JAV planuoja išplėsti kovos su nusikaltimais kibernetinėje erdvėje pajėgumą.

JAV įsikūrusios kompiuterinio saugumo kompanijos "Mandiant" ekspertai teigė, jog Šanchajuje esantis Liaudies išlaisvinimo armijos dalinys 61398 "sistemingai vogė šimtus terabaitų duomenų" iš mažiausiai 141 organizacijos visame pasaulyje. Bendrovė išanalizavo šimtus įsibrovimų į duomenų bazes nuo 2004 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (3)