Kai specialistų darbus daro „kas netingi“: kranas ir buldozeris virto neremontuojamu metalo laužu (Video)  (11)

Nižegorodsko gyventojai jau seniai skundžiasi miesto ūkio darbų kokybe. Pastaroji istorija rodo, kad tokie skundai turi labai rimto pagrindo - nesilaikoma ne tik elementarios darbų saugos, bet ir neturima būtinų tam tikriems darbams atlikti reikalingų žinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos iš miesto valymo stočių tvarkymo darbų metu vasario mėnesį vos nenutiko tragedija. Miesto ūkio samdyti darbuotojai, turėję remontuoti vamzdynus, dauboje „pametė“ dvi statybinės technikos mašinas, kurių bendra vertė – 3 mln. rublių, praneša „ProGorod“.

35 tonų kranas turėjo perkelti į daubą buldozerį, tačiau neišlaikęs svorio – apsivertė. Kranininkas, tą akimirką kai kranas pakibo ore, paskutiniu momentu spėjo iššokti iš kabinos. Jo kolegos tuo metu stebėjo kaip į gilią duobę krenta didžiuliai įrengimai.

Vaizdo įraše matosi, kad kranininkas neįvertino nei krovinio svorio, nei krano svorio, nei strėlės ilgio, galų gale, kraną jis pastatė prie pat daubos krašto.

„Paaiškėjo, kad jis net neturėjo leidimo dirbti kranu. Jis neturėjo teisės atlikti pakėlimo ar nuleidimo veiksmus. Tai yra, jis paprasčiausiai yra vairuotojas“, - pareiškė miesto ūkio atstovas. Jis taip pat patvirtino, kad sudaužyta įranga tinka tik metalo laužui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(0)
(1)

Komentarai (11)