Žaidimų fanatas iš Kinijos jau šešerius metus neišeina iš namų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2013-03-16 12:42
Taip tai blogai, bet ne dėl to, kad jis "nolifina", o todėl, kad tapo didžiule finansine našta savo tėvams. Bent jau užsidirbtų pardavinėdamas virtualius daiktus ar virtualią valiutą už realius pinigus, tada galima būtų pateisint jo gyvenimo būdą.
Shinigami 2013-03-16 13:40
Pritariu Rukiui. Didžiausia problema "noliferių" problema jei jie ne išlaiko savęs. O jei sugeba išlaikyti save - tai nėra skirtumo ar jis išeina iš namų ar ne. Nes vieni ne išeina iš savo namų, kiti ne išvažiuoja iš savo miesto, treti ne išvažiuoja iš savo šalies. Tai tie kurie pastoviai keliauja po skirtingas šalis tuos kurie iš šalies ne išvyksta gali laikyti kaip ir ne išeinančių iš namų.
pienius 2013-03-16 15:56
isjungtu elektra ir interneta, tai pasibaigtu problemos
g3n1us 2013-03-16 16:19
Kam tą elektrą atjunginėti... Užtenka internetą atjungti... Nenustebčiau jei jis bendrauja dar daug daugiau per internetą, nei kiti realybėje, tai turbūt ir sėdi sau patenkintas... Dėl paranojos, tai pritariu, mačiau kelis youtube vaizdelius, kai atjungiami kompai, tai soka mustis, vaikai verkia, cypia klykia, grasina... Tai labai stipri priklausomybė turbūt... Kaip gydyti tokį žmogų? Aš padaryčiau labai paprastai, net neatjunginėčiau interneto, o išmesčiau iš namų parai, pasivaikščiotų apmastytų savo gyvenimą ir pan... Neduočiau valgyti, paduočiau pinigų kokiam draugui kitam miesto gale, duočiau ant bilieto pinigų ir sakyčiau važiuok pasiimti pinigų ir nusipirksi maisto... Kai su peiliais pasitinka žurnalistus, tai jau reikia imtis drastiškų veiksmų... O jei atjungsi internetą, tai kas iš to, tai tik apėjimas problemos... Sėdės visą dieną ir verkšlens, kad insterneto nebėra... o gal išsigudrins bibliotekoje sėdėti... Bet tas važiavimas, tai ne toks ekstremalus, sėdės ir galvos apie žaidimus, o kai išmeti iš namų parai, tai jau ir šalta natį bus... Bus priverstas galvoti apie savo padėtį kurioje jis yra, tiesiog smegenys nepriims tokių sąlygų, kaip "galima susitaikyti"...
Tommis 2013-03-16 16:21
tuo pačiu peiliu, kuriuo žurnalistus vaikė, pasipjautų, prieš tai dar ir šeimą išskerdęs...
Popasz 2013-03-16 16:47
Žmogus kaip sistema mobilizuojasi, keičiasi tik tada kai jam blogai. Dabar nėra veiksnių, kurie jį priverstų nulipt nuo pc. Kitas dalykas - prie ko prisilieti dėmesiu, su tuo automatiškai daugiau/mažiau suaugi.
deivec 2013-03-16 18:17
su peiliu rankose...del to kad is zmogaus nelaimes suknisti paparaciai nori paidaryti eilines babkes
Dizzee 2013-03-16 18:54
Cool story bro, galėtum visa vadovėli parašyt. Turbūt jis tarp tokių kaip tu žmonių gyveno , kurie žiūrėjo į jį kaip nesutramdoma padarą tai ir nusprendė atsiribot.
demukazz 2013-03-16 20:39
Truputį pažįstama situacija
vanduo4 2013-03-16 21:12
Zaidimai - tai savotiska veiks,u laisve. Jeigu jos nera darbe, namie, draugai irgi kalba bele ka vien del to, kad kalbeti - na tada lieka tik zaidimai. Tik cia svarbus vienas dalykas - kas per daug, tas nesveika. Tegu zaidzia jeigu uzsidirba pragyvenimui. Reiktu sukurti kokius programavimo zaidimus. Pvz.: kokioje nors stabilioje terpeje tavo zaidimo rezultatai priklauso nuo to, kaip susikuti naujus ginklus, aplinka ir pan. Dabartiniuose zaidimuose naudojiesi tik tuo, kas jau sukurta, tereikia uzsidirbti kad nusipirktum. Keiciasi tik situacija, kurioje randiesi, bet tai neduoda jokio progreso.
Rukis 2013-03-16 21:22
Na, kad ir žaisdamas visą laiką gali užsidirbt. Kaip jau minėjau, yra žaidėjų, kurie turi realius darbus ir yra pasiryžę dėl savo virtualių veikėjų leisti tikrus pinigus. Taigi tie vadinami "noliferiai" gali pardavinėti žaidimo daiktus ir valiutą už realius pinigus, taip užsidirbdami pragyvenimui ir numesdami finansinę našta tėvams ir valstybei. Aišku jei jis žaidžia mmo, o ne kokį fps, nes tada išeitis tik viena - gydytis ir susirasti darbą realiame pasaulyje.
blizzard 2013-03-16 21:28
Na juk nebuvo rašyta kad jis neužsidirba, man būtų sunku patikėti kad jis neužsidirba žaisdamas žaidimus ir būdamas tokio amžiaus, esu tikras kad tikrai jis iš to kažkokius pinigus užsidirba ir galbūt negi dirba tam tikroms kompanijoms, kurios kinijoje nusamdo žaidėjus kurie kauptų žaidimų resursus/daiktus, po to už tikrus pinigus tie daiktai yra parduodami europos ar amerikos rinkose ir tokiu būdu visi lieka laimingi..
Shinigami 2013-03-16 22:00
Morrowind, Oblivion, Skyrim. Čia štai sąrašas įvairių modų įvairiems žaidimams http://www.strategyinformer.com/all/mods.html Gali bandyti kurti ir pardavinėti modus
demukazz 2013-03-17 13:22
Su "vandeniu" sutinku 100%. "n" metų svajoju apie tokį saviraiškos ir skillo geimą, kiriame gerimeriai patys kuria siužetą ir jo priemones. Mod'inti geimus (keisti tektūras, kurti map'us ir t.t.) nera labai sunku - pats esu kūręs pora morrowindo modų pagal bethesdos pateiktą editorių. Kas kito su scriptinimu. Čia žinių ne truputėlio neturiu, todėl teko gudrauti - naudotis esmais scriptais originaliame žaidime ar bandyti karpyti (trumpinti) kas buvo tikra kankyne - gal keli šimtai bandymų paleisti geimą iki kol scriptas bent nepakabindavo pačio žaidimo. Būtų žiauriai šaunu jei koks leidėjas išleistų tokią platformą kurioje labai daug ką lemtų tavo finansinė padėtis arba grynai skillai, inžinieriaus pvz. Neturi babkių - mokinkis, kūrk daigtus ir parduok tam kuris turi pinigų bet ne laiko ar talento. Matau, kad šneku kaip no-liferis Bent jau CCP galėtų koordinuotis su ištikimiausiais geimeriais ir projektą vystyti kartu (kalbu apie eve-online, manau vieną geriausių mmo) Tiesa, žinau vieną pavyzdį, kuriame žaidėjų (ir forumo) bendruomenė daro labai didelę itaką žaidimams, tai egosoft kuriami X frančizes geimai. Jei nebendruomenė tai viskas taip ir būtų pasibaigę dar turbūt pirmoje dalyje...
Strong_Bad 2013-03-18 03:23
Tegu papasakoja visa tiesa, o ne tik palankias nuotrupas, kaip jis su peiliu paranojiskai zurnalistus pasitiko, tai bus ne vieneriu metu aplinkybiu darbas. Seniai sakoma, nelysk prie suzeisto sus, nes ikas. Geri ir padare, kad zurnalistus su peiliu pasitiko, nes jis gyne savo teritorija nuo nepageidaujamu lankytoju, juk visdelto nepuole ju badyt, o tik gynesi. Viskas turi pradzia ir priezasti. Jei ji pradeda "lest" vos tik isejus is kambario, tai bus blogiausia ka gali padaryt ir nematau ne vienos priezasties, kodel jis turetu atsitraukt nuo savo virtualaus pasaulio ir ir situacija su laiku tik blogeja ir gali negryztamai isstumt is realaus gyvenimo tokiu savo "rupesciu". Kaip toki zmogu istraukt atgal? Vienareiksmisko atsakymo tikrai nebus, nes viskas priklauso nuo daugybes aplinkybiu. Net neabejoju, kad didele dalis kaltes priklauso patiems tevams, del supratimo stokos, kaip elgtis. Elektra arba interneta atjungus, tik peilio sulauktum Jei zmogus/noliferis sugeba savo sikna islaikyt ir saskaitas apsimoket, tai nevienas neturi teises kritikuot ir lipdyt jokiu etikeciu. Jei islaikytinis, tai 100% reikia imtis teisingu priemoniu kuo greiciau. Delsimas tik didins problemos masta. O tiems siulytojams, kad "atimkim, tai gal i biblioteka nueis knygu skaityt" galiu tik pasiust toli toli, su paciais kaloringiausiais linkejimais, patiems knygu pasiskaityt uz toki bukuma - absoliutus situacijos nesuvokimas. Gal turit konkreciai pasiulyt, ka toks "noliferis" turetu bibliotekoj skaityt? Sarasiuka prasom, mieli inteligentai Kompiuteris = blogis, knygos = geris, su tokiu poziuriu tai zinot...
Nerkashis 2013-03-18 09:50
Pritariu. Įdomu, ką pastaruosius šešerius metus veikė tėvai? Jei mano vaikas savaitę iš namų neišeitų, jau būčiau susirūpinęs. Nors čia vėlgi, žurnalistų persūdymas. Galbūt tėvai jau 6m. kovoja su ta priklausomybe ir paskutinis jų šansas ką nors pakeisti buvo problemos paviešinimas? O tokias temas žiniasklaida tai jau mėgsta.
Chuck 2013-03-18 11:42
Pamenu studijų laikais dvi savaites prie kompo neišeidamas į lauką... Ot geri laikai buvo...
Sloth 2013-03-18 15:17
Visiems, kas netingi bei nėra kategoriškai nusistatę prieš animaciją siūlyčiau pažiūrėti japonų anime "Welcome to N.H.K". Japonai su tuo susiduria jau bene daugiau nei dešimtmetį ir tai tapo tikra socialine problema, būtent minėtasis anime tą problemą išreiškė geriau, nei visi straipsniai, kokius esu ta tema skaitęs. Vaizduojama ne tik problema, bet ir "išėjimas" iš tos problemos, bei netgi išėjus liekančios psichologinės traumos. P.S Anime yra komedijos ir dramos žanrų, todėl galima žiūrėti ir atsipalaidavimui. Sudėtingi dalykai daugiau kontekstiniai ir žmogui neturinčiam intereso arba su ta tema plačiau nesusidūrus turbūt taip smarkiai už akies ir neužkliūtų
Kirtiklis 2013-03-18 18:31
Straipsnis kiauras kaip rėtis. Nieko nežinom apie tėvus, jų išsilavinimą ar pačio žaidėjo išsilavinimą. Visiškai nieko. Jokios istorijos. Spėju pagal žurnalistikos lygi, čia 5% visos info. Manau tokia istorija - jo tėvai skurdžiai gyvenantys žmonės, prastame kvartale, kurie dirbo ir dirba po 8 val+ viršvalandžius kad išlaikytų šeimą. Vaikystėje/paauglystėje ar dabar jis patyrė mokykloje ir aplink smurtą, tėvų beveik nematė namie/jie blogai elgėsi/per daug gerai elgėsi ir neauklėjo. Jis meniškos sielos, nelinkęs į smurtą(pratrūko su peiliu galiausiai), nuolankus kitiems todėl visi lipo ant jo galvos, kol galiausiai rado paguoda internete. Mano versija, gal kas kitokia galite pasiūlyti?
mnv 2013-03-18 18:38
Velniskai geras zaidimas Atsimenu vaikyste, kai lietuvoje L2 privatai tik atsirado ir buvo pirmas MMO kuri zaidziau, nereikejo nieko tada Palikit saldytuve maisto ir galit atsifutbolint visi nuo manes 24/7 Deja baiges ta tokia aistra MMO, tiesa sakant nemenka nostalgija jai jauciu