Žaidimų fanatas iš Kinijos jau šešerius metus neišeina iš namų  (22)

Per didelis susižavėjimas kompiuteriniais žaidimais ne kartą leido išgirsti apie kokio nors žaidėjo mirtį po to, kai šis neatsitraukdavo nuo kompiuterio monitoriaus ištisas valandas ar net paras. Vis tik yra nemažai žmonių, kuriems tokios istorijos yra nė motais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas tokių – 27 metų kinas Xiao Jiang, kuris jau 6 metus neišeina iš namų, praneša portalas Kotaku.

Pasaulis apie žaidėją sužinojo po to, kai kiniškame Twitter analoge – socialiniame tinkle Sina Weibo pasirodė minėto kino tėčio žinutė, kurioje prašoma kaip nors pagelbėti, kad sūnus grįžtų į normalų gyvenimą. Teigiama, kad sūnus nusipirko kompiuterį dar 2007 metais, nuo to laiko jis metė savo darbą ir visą savo laiką skiria online žaidimams, tai darydamas ir dienomis, ir naktimis, tuo tarpu trumpas pertraukas daro tam, kad pavalgytų ir pamiegotų.

Šeimos nariai sunerimę, kad sūnus ne tik atsiskiria nuo pasaulio, tačiau ir nuo šeimos. Dabar Xiao Jiang miega visą dieną ir žaidžia naktimis, trumpam atsitraukdamas tam, kad pavalgytų. Higienos reikalai taip pat nėra pirmosios būtinybės dalykai: retai keičiami ne tik drabužiai, tačiau ir atsisakoma pasinaudoti dušu. Psichologai visa tai aiškina labai paprastai – žaidimų manija, kuri paskutiniu metu Kinijoje pastebima labai dažnai, taip pat medicinos ekspertai kinų žaidėjui įtaria ir vieną iš ekstremalios paranojos formų. Turbūt medikai teisūs, kadangi žaidimų fanatikas jau dabar nenoriai bendrauja su aplinkiniais, o sužinojusius apie jo pomėgį žurnalistus, vieną dieną aplankiusius jo namus, sutiko su peiliu prie savo kambario slenksčio.

Bet kokiu atveju, reikia tikėtis, kad po kurio laiko vaikinas supras, kad kažkada „matrica“ baigsis, ir teks sugrįžti į realų gyvenimą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(29)
(0)
(1)

Komentarai (22)