Dž.Paršonis. Kompiuterių ir telefonų laukia dulkių siurblio likimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2013-03-27 11:27
Pagalvojau, kad aš visai domėčiausi ir siurblių bei mikrobangių naujienomis, juk tokios žinios praverstų renkantis šiuos daiktus.
Fostil 2013-03-27 11:37
Kazkoks atgyvenes senolis megina mum cia aiskint apie technologijas? Nelabai supratau sito straipsnio. Jei jis nebemato progreso technologiju srity, mokslininku darbu, eksperimentu, tai ir tegul tuno savo tamsiam 20a. pasaulelyje. Ar jis nori, kad kas pora metu revoliucijos atsirastu?
- 2013-03-27 11:43
Šiaip ... Jis teisus. Be to, ne toks jau ir senolis. Offtopoic: Dar norinčių teigti, kad lietuvių kalbos teksto interpretacijos nereikalingos, atsiras? Nes ponas Fostil nesuprato teksto minties Bijau, kad tokių bus dauguma ... :\
Trolisnr9 2013-03-27 11:46
Nezinau gal as cia vienintelis toks, bet renkantis preke, visada apziuriu, kokios pagrindines charakteristikos tos prekes grupeje, tada ziuriu reviews, aprasymus, savybes. Aisku tokiems senukams kai autorius visiskai px kas viduje ideta, nes jam tereik kad jis atliktu savo funkcija ir neidomu jam kad identiska daikta gali rast dvigubai pigiau. As pirma issirenku pagal kokia kaina imsiu daikta, tada kas viduje turi but ir kaip atrodo isoreje, pagal tai pasiziuriu sau geriausiai tinkanti produkta ir tik tada ji perku. Jeigu perki daikta tik pagal gamintojo reklama ir dizaina, bravo, tapai dar viena reklamos auka.
grestart 2013-03-27 12:06
Geras straipsnis. Ir ištiesų, nei esmės nesuprato O šeip manau visada atsiras kažkas naujo, kas taps nauja "meile" ir domejimosi objektu.
VikceII 2013-03-27 12:14
kazkur sito straipsnio interpreatcija kitokia jau skaiciau, gerai pamirsim kompus eisim toliau..
kestutisz 2013-03-27 13:10
"Pamenate tą laiką? Laiką, kai prenumeravote keturis žurnalus apie kompiuterinę techniką, skaitėte keliasdešimt specializuotų svetainių" - na, kad ne, nepamenu. Nors va kokių Turbo ar kokių ten gumos popierėlių kolekcijų ar pašto ženklų rinkimą pamenu, nors ir ineto tais laikasi nebuvo, kad susirinkti apie juos informaciją :) Tiesiog visais laikais yra kažkokių naujienų ar šiaip madų kai kažkuri visuomenės dalis kažkuom labiau domisi, na o autorius ryškiai turėjo priklausomybę IT naujienoms, ir greičiausiai labiau geležies. Tiesa, gal aš sugadintas būtent tuom, kad praktiškai visas "sąmoningas darbo stažas" ir yra būtent IT sferoj kur visokios mega naujienos niekada ir nelaimi prieš jau nusistovėjusius protingai kainuojančius produktus, ir IT naujienos praktiškai visada buvo lygiavertės naujų sichnrofazotronų atsiradimą mikrobangėse.
Shinigami 2013-03-27 13:28
Fizikų šnekos apie reliatyvumo teorija, vairuotojų kalbos apie automobilius ir t.t. Kitaip sakant visi dalykai kurie manęs nedomina. Kelia nuobodulį, bet tai nereiškia, kad jie yra nuobodi kasdienybė. Kalbos apie naujų dalelių atradimus man taip pat kelia nuobodulį, bet ar tai yra kasdienybė? Kitaip, sakant, man regis jis maišo faktus ir daro klaidingas išvadas. Niekados žmonija 100% nebuvo susidomėjus kompiuteriais ar telefonais. Jų buvo daug, bet ne visi.
Gytixas 2013-03-27 18:52
Taip ir nesupratau ,cia liks maziau gincytinu ,kad visiem nepritarciau ar kad pritarciau ? Nes asmeniskai nei vienam is punktu nepritariu . Nes cia vos ne mano masina greitesne ,nes ji raudona ...
Anonymous 2013-03-27 22:28
Geras straipsnis. Džiugas pažiūrėjo plačiau, nelyginkit, bičiuliai, su asmenine patirtimi. Pažiūrėkit į masines tendencijas. Jei masinė tendencija jus nustebina - jau atsilikote nuo gyvenimo Nereikia sekti paskui masę, jokiu būdų ne - bet žinoti reikia. Kad ir dėl to, kad visas gyvenimas: prekės, paslaugos, tv programos, koncertai, kedai, suknelės, barzdaskutės ir viska kita yra kuriama masei O ne tiems vienetams, kurie atidžiai renkasi pirkdami ar skaito apžvalgas. Dukros klasėje tik vienas telefonas laužtas. Idealiai atitinka Džiugo parašytas mintis. Čia kaip su vairuotojais: augome konstruodami dviračius, birbynkas, vėliau motociklus ar mašinas. Retas kuris vairuotojas nesugebėtų perrinkti variklio - o dabar? Dabar mašina yra tik priemonė, sugedo - servisan, pats tai nesiknisiu! Smarkiai daugėja negebančių pasikeisti rato. Kurių, iš esmės, ir nebereikia keisti (flat run valdo) Mastykit abstrakčiai - pirma, tai naudinga smegenims, antra, padeda rasti išeitis konkrečiame gyvenime, trečia, leidžia suprasti šitą straipsnį
Sloth 2013-03-28 07:23
Na taip, su interpretacija tikrai didžiuliai daliai liaudies ryškios problemos. Juk kalbama apie mados tendencijas. Ankstesnėse kartose bene kiekvienas vaikinas/vyras žavėjosi varikliais ir automobilių technika, maždaug mano kartos vaikinų didžioji dalis žavėjomės kompiuteriais, telefonais ir jų parametrais. Bet mados atslūgsta, lieka tik ištikimiausi fanai arba žmonės, su kurių profesija tai tiesiogiai susiję. Tai ir lems pasikeitusius žurnalų viršelius ir marketingą. Anksčiau didelės atskirties tarp paprasto/pažengusio/aukšto lygio vartotojo nebuvo, nes didžioji dalis bent minimaliai apie techniką ir jos parametrus nusimanė, bet kuo toliau, tuo tokių žmonių bus mažiau, todėl ir pats marketingas taikysis į smulkesnes kategorijas, konkretesnį vartotojų ratą.
Trolisnr9 2013-03-28 13:27
Tai kas kad nemoki perrinkt variklio, vistiek kai perki renkiesi, ne random pagal spalva ir isvaizda(nebent esi auka), o pasidomi apie varikli, masina ir tt pries pirkdamas.
vanduo4 2013-07-07 02:08
Beprasmiskas straipsnis - viskas apie nostalgija - tipo tai buvo aktualu, dabar jau ne. Na tai savaime aisku. Pries rinkimus visi tik ir diskutuoja uz ka balsuoti, o paskui niekam neydomu kaip ten kas. Kokia tokio straipsnio prasme pasakyme, kad kompiuteriai nebeydomusa nors kazkadais buvo?! Dieduko prisiminimai - o kazkadais man stovejo, o tada kaip mergu nrejosi. Ne tau vienam taip buvo, ne tau vienam taip ir bus. Beprasmiski teiginiai: 1. visi domejosi procesoriais, kadangi ju pasirinkimas buvo ribotas ir galimybes taip pat. Todel buvo svarbu koky procesoriu pirkti, kad kompas atliktu savo paskirty; 2. pasirinkimas toks didelis ir kaina prieinama, kad dabar labaiu rupi isreiksti save, o ne tai kas viduje. Aisku nekalbu apie tuos, kuriems PC yra darbo priemone - tad jiems spalva visai nesvarbu; 3. garantinis aprupinima yra gerai isvystytas, tad tau nebutina viska ardyti paciam. Be to dabar viskas taip minitiarizuota, kad ardymas galetu netgi pakenkti produktui arba prarastum garantija, tad mazai kas ir ardo; 4. tos priesiuros labai ir nebereikia, viskas optimizuota vartojimui. Remontas yra garantinio reikalas. Juk uz produkta yra sumoketi geri pinigai; 5. Svarbu tarnavimo laikas bei kokybe. Kam gilintis y kitas smulkmenas jeigu tai is emses nieko nekeicia? 6. viskas taip modernizuota, kad vartotojas turi daug kitokiu darbu vietoj, to kad rupintis programu atnaujinimais. Tai jau yra gamintojo savigarbos reikalas nes tai jis fiziskai gali padaryti pats be vartotojo ysikisimo; 7. tu funkciju tiek, kad naudoji tik tas kurios butiniausios. Anksciau buvotik kelios tad visi apie jas ir zinojo tuo labiau tai buvo neyprasta, nauja. O kas nezinotu visu pribambasu jeigu staiga isleistu instrukcija kaip prailginti savo gyvenima? Tai butu aktualu tik tol kol tai netaps yprasta; 8. viskam sava vieta ir laikas. Ytariu autorius mini tuos trolius, kurie kalba tik tam kad parodytu kad kazka zino. Dabar rizikinga apie tai kalbeti, nes ten tiek visko daug, kad jau reikia specialiu ziniu, tad niekas siaipsau ir nekalba. Zodziu beprasmiskas straipsnis. Siulau tema: kas zmonems suteikia stimula (turiu omenyje - masiny) duometis vienu ar kitu dalyku? Kas apskritai zmones varo y prieky? Kompiuteriai? Telefonai? O gal uz to slepiasi kazkas kitka? Kam to reikia? O gi tam, kad dauguma neturi jokio svo stimulo, todel ir vaikosi naujoviu - kaip moterys yprasmina save apsipirkdamos, o kai nusiperka vel neturi kuo rengtis
immortallt 2013-07-07 03:14
Nereiktų fakto, kad žmonės nebetaiso savo daiktų, laikyti blogu dalyku. Kam gaišti savo laiką daryti tai, ko neišmanai, kai per tą laiką, kol pats taisysi, gali daugiau uždirbti dirbdamas savo darbą. Gi savo procesoriaus nesilituoji.
vienasniekas 2013-07-17 13:42
straipsni suprato tik tie kam virš 30
nondescript 2013-07-17 14:21
Savaime suprantama, kad kompiuteriai ir mobilūs telefonai nebėra jokia naujiena, pamenu ir aš tuos gūdžius laikus kai varvindavau seilę prie žurnalų ir parduotuvių vitrinų, bet prieš perkant vistiek pasidomiu ir paskaitau.
Anonymous 2013-07-17 18:56
Tikrai - ir tiksliai Gali būti, kad dabar jauni žmonės geriau gaudosi detalėse, praktiškiau sprendžia problemas, o abstraktus mąstymas praranda pozicijas. Bendro aplinkos suvokimo puodan neįdėsi...
blizzard 2013-07-17 19:48
Vis daugiau žmonių atsiranda kurie atsigrežia į senesnę techniką. Automobiliai, apranga, elektronika namų dizaino elementai ir t.t. Tas madų vaikymasis ne tik, kad neoriginalus, bet ir brangus užsiėmimas..