Išmaniųjų įrenginių revoliucija: asmeniniai kompiuteriai – pakeliui į muziejų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fostil 2013-03-28 12:42
Kad stacionarus pc keisis, tai cia viskas aisku, bet kad ju nebeliks, tai tikrai niekad taip neatsitiks. Ekrano tapsnojimas, niekad nebus toks produktyvus kaip pele ir klaviatura. Plansetai gerai, tik interneto narsymui, vienam kitam emailui parasyti, bet tikrai ne kasdienem uzduotim. Zaidimai taip pat kokybe sviesmeciais atsilieka nuo pc, ant rankos pirstu galim suskaiciuoti tikrai kokybiskus zaidimus plansetem, o ka jau ir bekalbeti apie nevykusi valdyma... I muzieju pc keliaus tik nebent kai visas valdymas bus galimas mintimis , o vaizda ziuresim per lesius ar pan, bet iki to dar ilgai reikes palaukti.
faktas 2013-03-28 13:35
Esu tikras, kad planšetiniai kompai ir bus asmeniniai. Pristatys greit naujus procesorius, naujas baterijas ir viskas. Klaviatūrą ir pelę prijungt - juokų darbas.
vvv2 2013-03-28 13:59
Simplicity 2013-03-28 14:53
Tai taip, o aliumininę planšetės nugarėlę galėsi kaip keptuvę ar kaitlentę naudoti.
faktas 2013-03-28 18:13
Kas trukdo šone įdiegti ventiliatorių, panašų į Macbook Air???
aukselis 2013-03-28 18:34
Simplicity 2013-03-28 20:20
Kam vargt su planšete jei galima nusipirkti išmanųjį televizorių? Tokiame jau ne tik naršyklė bus, bet ir Skype su vaizdo skambučiais. Ko daugiau reikia? Jei žaidimų, tai reiks ko nors didesnio už Surface Pro, nes kitaip nebus kur aušinimo sukišt. („Testas su LoL išvis apgailėtinas, nes jau su trimis NPC ir toweriu FPS iki 40 krito. Realiam žaidime viskas pasibaigtų 10 fps) Dar verta paminėti, kad Surface Pro kainuos pasakiškus pinigus (Surface su Win RT kainuoja 500-700 eurų), todėl nematau kaip tai galėtų pakeisti nešiojamus ir stacionarius kompiuterius. Įprastus kompiuterius į muziejus kišim tada, kai sugalvos ką nors protingiau už smėlį. IBM jau žaidžia su anglimi, bet laukia dar ilgas kelias.
aukselis 2013-03-28 21:34
Aš manau, kad ateityje (10-15 metų bėgyje), nebeliks nei nešiojamų kompiuterių, nei planšetinių, o dominuos tokie hibridiniai įrenginiai kaip Surface Pro. Net ir į telefonus turėtų persikelti pilnavertė Windows sistema. O stacionarūs kompai neabejotinai dar ilgą laiką turės savo vietą.
saulon 2013-03-29 14:47
Tolimoje ateityje viskas išnyks. Visa aplinka skendės debesyse, po kuriuos vaikščiosim mes patys be jokių įrenginių, o sistemos mus nuolat identifikuos pagal biometrinius duomenis (vaizdą, kvapą, garsą). Visus reikiamus vaizdus duomenis suprojektuos tiesiai į akį ar ausį Nors dar didesnė tikimybė, kad vaikščiosim ne mes patys, o mūsų avatarai. Žmogaus veikla persikels į mentalinį lygmenį ir bus sukurta Matrica Tai be abejo labai tolima ateitis. Na o dabar aš tokios šviesios ateities planšetėms nekurčiau. Man tai labiau panašu į kažkokią trumpalaikę mados bangą. Tai juk nepatogus ir sunkiai praktiškai pritaikomas įrenginys. Ekranas per mažas, kad patogiai dirbt, dydis per didelis, kad būtų toks pats mobilus kaip telefonas. Tapšnojimas per didesnius nei telefono ekranus - žingsnis atgal žmogaus vystymesi. Žmogus visada stengiasi pasitelkti įrankius palengvinančius jo darbą. Ar yra skirtumas, kur visą dieną kilnoti rankas ir tapšnoti didelį ekraną, braižant, tarkime, su Autocadu, ar visa tai darant patogaus įrankio - pelės pagalba? Aš tai statau ant telefono kišenėje su stacionaraus PC galingumu, galingu projektoriumi ir projekcine klaviatūra ir kokiu nors žiedu ant piršto pelės atitikmeniui. Į komplektą - google akinių prototipas arba kontaktiniai lęšiai. Kodėl ne vien tik google akiniai arba tik telefonas su projektoriumi? Labai paprasta. Dėl privatumo. Vien tik su google akiniais komandas turi duoti balsu. Man nepriimtina aplinkiniams girdint diktuoti tekstus ir duoti komandas. O su projektuojamu iš telefono vaizdu irgi negerai, kai reikia privatumo. Tokiu atveju projekciją siunti į akinius, komandas duodi virtualia klaviatūra arba pele-žiedu ant piršto.
Escaline 2013-03-29 20:13
Baugu pagalvoti, kiek visas toks "komplėktukas" kainuotu ;D Kad ir Google akinius paėmus. Dabar prototipai kurėjams, po $1,500 pardavinėjami. O kaip Google jau būvo pranešus, akiniai vartotojui bus kažkur apie $750, tai reiškias 2k lt.Toks telefonas pc galingumo ( imant mūsų laikais, tai būtu kaip SGS4.Manau ateities kainos tu telefonų bus, kaip dabartiniu "superfaunų" ) būtu dar apie 2k lt, čia žinoma grubiai imant, juk jei " štukas " skaičiuojam, kam tie šimtai! Žiedu? Tai kaip apirankės tos čia kur slankioja internėte? Ne vienas straipsnys tarp šito puslapio būvo, bet internėte naršant mačiau, kad vidutinė kainą, tokių apyrankiu būtu apie $500. Būvo, ten ir pigesniu, bet jos be ateities mano akymis atrodo. Dar kokia 1.4k. Projėktorius? Kainos neįsivaizduoju, na bet kad projektuotu klaviatūra kuria galėtum vesti komandas, tai turėtu būti nepigi. Na, dėl pigūmo imam 750lt. Sudėdam: 6150! Na, žinoma viskas būtu sudėda į viena įrengini, todėl nesažininga imti atskirai, bet kaina būtu vistiek apie 4k. Žinoma, kažko reiktu dar, internėto gal naujo ryšio, kaip koks 5G, ar dar ko, juk tiek duomenu būtu perduodama. Tai, pagal mano pamastymus kaina būtu apie 4-5k lt. Nemanau, kad čia daug kas pirktu, nes tikra pc būtu už 2k galyma susirinkti, ir užtektu darbams, o kur dar žaidimai!