Apžvalgininkai baiminasi, kad iš Windows dings tradicinis darbastalis  (17)

Neoficialus pirmojo Windows Blue rinkinio pasirodymas tarp apžvalgininkų ir analitikų pasėjo dar vieną baimę – teigiama, kad tradicinis darbastalis Microsoft operacinėse sistemose Windows gali išnykti, praneša portalas ZDnet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, Modern UI režime atsirado galimybė, kuri leidžia padalinti ekraną tarp kelių programų ir prikabinti darbastalyje iki keturių langų. Prognozuojama, kad tai turi sumažinti perėjimų į tradicinį darbastalį skaičių, kuris įprastas Windows XP/Vista/7 vartotojams.

Pokyčiai užduočių juostoje taip pat neliko nepastebėti. Galimybė keisti joje esančius nustatymus be būtinybės pereiti į tradicinį stacionarų režimą, analitikų iš Information Week teigimu, yra sukurta ne tik vartotojų patogumui, tačiau ir Modern UI režimo propagavimui. Portalo Extreme Tech žurnalistų teigimu, šis žingsnis nedviprasmiškai byloja apie Microsoft ketinimus, turinčius galų gale privesti prie tradicinio stacionaraus režimo pradanginimo.

Bet kokiu atveju, tikėtina, jog daug kas paaiškės konferencijoje Build 2013, kuri įvyks San Franciske (JAV) birželio 26 – 28 dienomis. Tikėtina, kad būtent šiuo metu pasirodys Windows Blue Beta versija (Preview build). RTM versijos pasirodymas, remiantis neoficialia informacija, įvyks rugpjūtį. Be to, terminas „Blue“ susijęs ne tik su Windows 8 atnaujinimu (Windows Blue Personal ir Windows Blue Professional), tačiau ir plataus spektro kitais Microsoft produktais. Tarp jų galima bus sutikti Windows Phone Blue, Windows Blue RT, keletą variantų Windows Server Blue (Windows Blue Standard Server, Windows Blue Enterprise Server, Windows Blue Datacenter Server, Windows Blue Web Server), o taip pat SkyDrive bei Outlook.com versijas su Blue priedėliu.

Beje, apie Windows Blue pagaliau prakalbo ir oficialūs Microsoft asmenys. Korporacijos komunikacijos padalinio viceprezidentas Frank Shaw tinklaraštyje papasakojo apie naują kūrimo ciklą ir unifikuotą požiūrį į įrenginių ir tarnybų plėtrą bei atnaujinimą, kuris kompanija vadina bendru vardu „Blue“. Be konferencijos Build 2013, nauji produktai gali būti aptariami ir konferencijoje TechEd Europe, kuri savo laiku persipina su Build – ji vyks birželio 25 – 28 dienomis.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: