Intel paaiškino, dėl kokių priežasčių pigs nešiojami kompiuteriai  (4)

Mūsų nuolatiniai skaitytojai turi gerai prisiminti, kaip audringai kompanija Intel ėmėsi reklamuoti savo proteguojamus ultrabook tipo nešiojamus kompiuterius. Didžiulė reklaminė kampanija – tai tik aisbergo viršūnė. Didžiulis darbas buvo nuveiktas, bendradarbiaujant su komplektuojančių dalių tiekėjais, kuriuos Intel vertė nuolat ploninti korpusus, duomenų kaupiklius, akumuliatorius ir ekranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, mažinti savo nuosavų procesorių ir mikroschemų rinkinių kainų Intel ryžtingai ir užsispyrusiai nenorėjo, tačiau žadėjo, kad iki 2013 metų pabaigos ultrabookai su Haswell procesoriais gali kainuoti ne daugiau kaip $599. Sensorinio ekrano buvimas ultrabookuose taps privalomas, tuo pačiu metu daugelis modelių jau galės lengvai atpažinti vartotojo gestus ir vizualinius bruožus.

Puslapio CRN žurnalistai, kurie remiasi kompanijos Intel atstovų komentarais, teigia, kad naujausios kartos ultrabookai žymiai tobulesni už savo pirmtakus. Be sensorinės sąsajos ir veido atpažinimo technologijų, jie pasiūlys ir talpius bei sparčius duomenų kaupiklius, ekranus su daug didesne raiška, o taip pat akumuliatorius, kurie leis dirbti autonominiu režimu visą dieną.

Intel atstovai tvirtina, kad ultrabookų kainų mažėjimas neturi būti suprantamas kaip priverstinė priemonė, kurią nulėmė ribota paklausa. Komplektuojančios dalys vis labiau prieinamos didesniais kiekiais, todėl sumažėja ir ultrabookų kaina. Dempingas nėra prioritetinė Intel užduotis. Ultrabookai ne tik pinga, tačiau didėja ir jų funkcionalumas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (4)