Prasidėjo naujų „Google Android“ versijų bumas, „Gingerbread“ rinkos dalis mažėja  (3)

Interneto gigantas „Google“ su interneto bendruomenė pasidalino nauja informacija, kuri yra susijusi su jos plėtojama „Android“ mobiliąja operacine sistema. Kompanija nurodo, koks vartotojų kiekis naudojo vieną ar kitą operacinės sistemos versiją šių metų kovo mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džiugu tai, jog šių metų pradžioje prasidėjo naujų „Google Android“ versijų bumas, kuris reiškia, kad vis daugiau įrenginių gauna atnaujinimus. Tai leido vienai iš naujesnių „Google Android 4.1 Jelly Bean” versijų savo rinkos dalį padidinti net nuo 15% iki 23%.

„Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich“ vis dar išlieka populiaria versija su 29.3% rinkos, tačiau per artimiausius du mėnesius „Android 4.1 Jelly Bean” ją tikrai aplenks. Tuo tarpu naujausioji „Android 4.2 Jelly Bean” versija teturi 2% rinkos. Taip yra iš esmės dėl to, jog praktiškai tik pora įrenginių visoje rinkoje yra gavę šios operacinės sistemos versiją, tačiau situacija tai pat netrukus pasikeis pasirodžius „Samsung Galaxy S IV“ bei kitiems įrenginiams.

Pradedant kalbėti apie ypač mažai kainuojančius „Google Android“ operacine sistema paremtus išmaniuosiuos telefonus, šie su „Google Android 2.3 Gingerbread” ir toliau turi 39.8% rinkos dalį. Visgi šios operacinės sistemos populiarumas kiekvieną mėnesį mažėja dėl to, jog įrenginiai su 4.x versijomis kainuoja vis mažiau, o kai kurie telefonai vis dar numatyti atnaujinimui šį mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: