Apple iPhone turi daugiau saugumo spragų nei Android telefonai  (15)

Ilgą laiką kompanija Apple savo įrenginius pozicionavo kaip saugiausius ir geriausiai apsaugotus nuo hakerių įsilaužimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau paskutinis specialistų iš SourceFire’s Vulnerabilities Research Team tyrimas tokią kompanijos iš Kupertino informaciją paneigia. Iš viso išmaniajame telefone iPhone buvo rasta 210 saugumo spragų, o tai sudaro 81 % visų „skylių" tarp tokių platformų, kaip Windows Phone, Android ir BlackBerry, kurioms iš viso tenka vos 19 % pažeidžiamumų.

Surastų operacinės sistemos iOS pažeidžiamumų skaičius iš tikrųjų nustebino, kadangi Apple nuolat tobulina savo mobilių operacinių sistemų saugumą“, – pareiškė tyrimą atlikusios komandos vyriausiasis inžinierius Yves Younan.

Taip pat saugomo specialistai pažymi, jog išmanusis telefonas iPhone išlieka vienu populiariausių mobilių įrenginių, ir tai net nežiūrint į tai, kad iš Android stovyklos siūloma milžiniškas pasirinkimas, o pati platforma šiuo metu lenkia Apple operacinę sistemą. Būtent toks iPhone populiarumas labai vilioja kibernetinius nusikaltėlius, tuo tarpu Android, kaip nekeista, jau nėra tokia motyvuojanti (persisotino?).

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (15)