Apple neteko patento, aprašančio funkciją „Slide to Unlock“  (4)

Vokietijos Federalinis patentų teismas paskelbė nuosprendį apie Apple patento, aprašančio funkciją „Slide to Unlock“, leidžiančio atblokuoti išmaniojo telefono ir planšetinio kompiuterio ekraną, pažeidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Funkcija „Slide to Unlock“ leidžia atblokuoti mobilų įrenginį, pirštu braukiant per sensorinį ekraną iš vienos jo pusės į kitą. Kompanija Apple apkaltino atitinkamo patento pažeidimu kompaniją Motorola Mobility, kuri dabar priklauso paieškos gigantui Google, o taip pat savo aršiausią konkurentą Samsung. Kartu kompanija iš Kupertino reikalavo uždrausti prekybą mobiliais įrenginiais, kuriuose neteisėtai naudojama apsaugota technologija.

2012 metų vasario mėnesį Vokietijos teismas nusprendė, kad kompanija Motorola pasinaudojo Apple patentuota technologija „Slide to Unlock“ tam neturėdama leidimo. Tačiau apkaltintieji iš karto padavė apeliaciją aukštesnei instancijai.

Dabar pranešama, kad vokiečių teismas pripažino atitinkamą Apple patentą negaliojančiu. Be to, verdikto neįtakojo nė vienas iš 14 dokumento pataisymų, kuriuos pasiūlė kompanijos Apple teisininkai. Dar daugiau, teismas paskelbė, kad patentas netenkina nustatytų techninių reikalavimų.

Antra vertus, dėti tašką šioje patentinėje byloja dar anksti. Apple gali užginčyti minėtą verdiktą, o tai greičiausiai ir bus padaryta artimiausiu metu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (4)