Bausmę baigiantis atlikti „The Pirate Bay“ įkūrėjas apkaltintas įsilaužimais ir duomenų vagystėmis  (3)

Gotrfridas Svartholmas, vienas iš didžiausio pasaulyje „torrent“ portalo „The Pirate Bay“ įkūrėjų, apkaltintas įsilaužimu į kelių Švedijos bendrovių kompiuterinius tinklus ir asmeninių duomenų iš jų vagyste, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jam bei dar trims asmenims Švedijos prokuroras taip pat pareiškė kaltinimus dėl bandymo nelegaliai iš banko persivesti neskelbiamą sumą pinigų. Gali būti, kad prieš teismą G.Svartholmas stos kitą mėnesį – kaip tik tuo metu, kai jau bus atlikęs bausmę dėl piratinės veiklos, susijusios su „The Pirate Bay“ svetaine.

Praeitų metų rugpjūčio mėnesį G.Svartholmas buvo deportuotas iš Kambodžos į Švediją tam, kad šioje šalyje sėstų vieneriems metams į kalėjimą dėl autorinių teisių pažeidimų. Vos grįžus į gimtąją šalį jis buvo apkaltintas įsilaužimu į Švedijos bendrovę „Logica“, kurioje saugomi su mokesčių mokėtojais susiję dokumentai.

Jam bei dar trims bendrininkams dabar oficialiai pareikšta nemažai naujų kaltinimų dėl sukčiavimo ir bendradarbiavimo sukčiaujant stambiu mastu, taip pat įsilaužimo į „Nordea“ banko kompiuterines sistemas. Dėl pastarojo nusikaltimo įvykdymo įtarimai jam buvo pareikšti praeitų metų lapkričio mėnesį.

Tik vienas iš aštuonių bandymų perversti pinigus iš „Nordea“ banko sąskaitų pavyko sėkmingai – jo metu įsilaužėliai pavogė 24,2 tūkst. Danijos kronų (apie 11,2 tūkst. Lt), PCWorld.com portalui teigė Švedijos prokuroras Henrikas Olinas.

„The Pirate Bay“ svetainė buvo įkurta 2003 metais ir greitai visame pasaulyje išpopuliarėjo kaip didžiausias „torrent“ portalas su daugybe nuorodų į filmus, muziką, knygas, kompiuterinius žaidimus ir kitą autorių teisėmis apsaugotą skaitmeninę medžiagą. Didžiausio svetainės populiarumo metu skelbta, kad ja naudojasi daugiau nei 30 milijonų vartotojų visame pasaulyje.

„The Pirate Bay“ neseniai pakeitė savo domeną iš švediško į grenlandišką. Tai buvo padaryta baiminantis, kad pirmasis bus konfiskuotas Švedijos teisėsaugos institucijų. Tačiau netrukus naujasis svetainės adresas buvo užblokuotas. Svetainė šiuo metu prieinama senuoju adresu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)