„Windows“ ritimasis į prarają: Ir žmonės gana ilgai tikėjo, jog Žemė yra plokščia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mortifer 2013-04-18 13:42
Galėtų Microsoft pasiskaityt šitą straipsnį Aš neturiu nieko prieš progresą ir naujas idėjas, bet kai visiškai ignoruojami vartotojų poreikiai, tai jau tiesiog neprotinga.
w00xer 2013-04-18 13:48
Nors man visai patinka win8 visas interfeisas, bet MS su jais didele kipla uzsimezge ant kaklo ir ant kreivos taburetes stovi dabar... Tikrai manau galejo ta modern UI palaipsniui integruoti i windowsus (net butu dabar idomu pamatyti tarpini sprendima pamatyti modern+aero) Bent as taip manau, kad zmonem nepatinka staigus ir kardinalus pasikeitimai... Dabar pradetu androidas vietoj iprastos touch qwerty klaviaturos tabletams deti vien tik ASETNIOP rasymo metoda. Manau daug kas hakintusi prie senosios klaviatuos arba tiesiog eitu ieskoti kitos plansetes..
Mortifer 2013-04-18 14:10
Geras palyginimas Dar prisiminiau kaip mano bliuzo mokytojas sakė apie dainų "coverius", jeigu negali padaryt geriau ar bent jau neprasčiau - nedaryk.
PrefixS 2013-04-18 15:29
Man ir dabar viskas tuose Windows 8 patinka, nematau nei vieno minusiuko. Veikia greitai, patogūs... Tikiuosi windows 8.1 pasiūlys kažką kas tikrai nustebins
Trombas 2013-04-18 15:42
Naudoju windows 8 ir viskas kuo puikiausiai veikia, o svarbiausiai, greitai užsikrauna, ir veikia stabiliai bei greitai. Taip sąsaja skiriasi - man ji visai patogi - tai labiau įpročio klausimas. Pamenu kaip Ms Office peršoko nuo 2003 metu office prie 2007 Ribbon based, tuomet irgi galvojau "WTF", pripratau ir dabar 2003 metu versija butu nepatogi... MS tik atnaujinimus galetu daryti nemokamai tuomet kitas reikalas butu ir žmonės į kiekvieną naujovę žiūrėtų palankiau...
SuperHP 2013-04-18 16:08
"Ritasi į prarają... Praras rinką..." Keisti pamastymai, t. y. nuomonė. O kur tikra analizė? Ką žmonės turėtų rinktis vietoj Windows (kalbam apie "desktop" rinką)? Mac OS X? Dar brangiau, o juk visi nori programainę įrangą gauti "nemokamai". Linux? Ten situacija dėl grafinių sąsajų vartotojams būtų dar neaiškesnė: KDE vienokia, Gnome kitokia... Vien tos pačios Gnome skirtingų versijų sąsajos skiriasi. Pvz., populiarieji Ubuntu irgi su savo naujaja Unity sąsaja turbūt padarė panašų šuolį kaip MS nuo XP iki Vista arba nuo W7 iki W8 - daug vartotojų liko labai nepatenkinti. Žinoma, Linux galima laisvai pačiam rinktis sąsają, bet juk paprastam vartotojui tai gali būti sudėtinga ir paini užduotis. Taigi gana skeptiškai vertinu teiginius, kad Windows artimiausiu metu gali prarasti daug rinkos. MS sukasi per daug pinigų, interesų ir įtakos, kad taip atsitiktų, o ir didžiulis vartotojų kiekis kuria "suderinamumo" efektą.
WD 2013-04-18 22:20
kas pasake kad OS X brangiau? Mielai ja rinkciausi, jeigu jai gamintojai rasytu draiverius hardwarui. Bet juk neraso... o neoficialus veikia dazniausiai netaip kaip galetu.
Benas_v 2013-04-18 23:54
Tikrai, kad os x nebrangiau, gal sakyciau net pigiau. Siuo metu Mountain Lion 17.99 €
SuperHP 2013-04-19 00:17
WD, Benas_v, rašydamas, kad Mac OS X yra brangiau turėjau omeny visumą techninės ir programinės įrangos, susijusios su šia OS. Tai yra ir Apple kompiuteriai ir šiai OS skirtos programos. Kartais programos versija skirta Mac OS X yra brangesnė nei to paties gamintojo versija skirta Windows.
aukselis 2013-04-19 00:49
Ritamės į prarają:
1hitkillhack 2013-04-19 05:50
pardavimu skaicius... Jeigu cia skaiciuojame pelno augima nuo 0, tai gali buti... taciau lyginti su win7 butu beprasmiska...
KeeperMustDie 2013-04-19 09:54
Straipsnis - nesamonė. viskas atrodo), tam, kad "pririšti" vartotojus kurie vis tik atsinaujins OS prie kitų jų produktų (Windows 8 planšečių ir WP8). O pats start screenas yra patogus, kol kas tik 1 žmogus šiame forume sugebėjo pateikti konstruktyvų argumentą kodėl jam geresnis senas start menu ir tai truputi keistas tas argumentas buvo. Be to buvo specialus blogas kur MS dėjo postus apie naujus windows 8 featursus ir klausė žmonių nuomonės, tuomet paaiškindavo kodėl jie nusprendė daryti viską vienaip arba kitaip.
vvv2 2013-04-19 10:15
1hitkillhack 2013-04-19 10:39
Sakai desktopai maza rinkos dalis? o kaip visos firmos su savo ofisais? manau pagrindine pelno dalis ir yra is ju... jie atnaujina ir pati ms offise kas kazkiek laiko... tai manau sudejus pelnas milziniskas is to... o kur dar priverstinis grudimas win8 kai perkamas naujas pc ar laptopas... Tu sakyk ka nori, bet jeigu zmonems nepatinka, ta sasaja, tai tu gali per galva persiversti su savo argumentais kurie "limpa" tik labai siauram ratui zmoniu.
Simplicity 2013-04-19 10:54
Verslas ir taip pereis, nes alternatyvų nėra. Negi manai, kad tik dėl to jog nepatinka Windows 8, įmonės visą savo įrangą permes ant OS X ar Linux? Bėgant laikui Windows 7 liks tik piratų ir senesniuose kompiuteriuose. Jei panerši po internetines parduotuves, tai pamatysi jog nešiojamų kompiuterių su Windows 8 OS yra ženkliai daugiau, nei modelių su Windows 7. Kol kas gali rinktis ką pirkti, bet po gero pusmečio liks tik Windows 8.
aukselis 2013-04-19 11:38
1hitkillhack 2013-04-19 11:39
O tu manai, kad jeigu visur uzgrus win8 namu kompiuteriuose ir laptopuose, tai visi ir puls pirks? Dabar masiskai atsisakoma win8 pasirenkama plikas pc su dos... win 8 kol kas perka tik mamos vaikams, o tada vaikai ateina pas mane, kad perrasyciau... Verlslas aisku isgyvens ir niekur nuo ms nesitrauks, bet kol bus win7 palaikymas, manau niekas neskubes jos keisti... Ir palaikymas win7 dar manau bus ilgai... 2014 zadama win9 taigi manau win8 pasmerkti nurasymui.
Simplicity 2013-04-19 13:02
Na ir kam pasauliniu mastu įdomus Jurbarkas su savo realijomis? Lietuvoje kompiuterį su DOS perka ne dėl to, kad labai nemėgsta Windows, o dėl to jog toks kompiuteris yra kokiais 200 litų pigesnis. Taip buvo visais laikais ir bus, kol pragyvenimo lygiu nepasieksim Vakarų. (Jei galima sutaupyti, tai kodėl nesutaupius?) Nereikia taip naiviai mąstyti, kad visi aplinkui piratauja ir pastoviai formatuoja savo kietuosius diskus, kad galėtų naujesnę laužtą Windows OS versiją sukišti. Rinkoje pilna kompiuterių su Windows XP ar Vista OS, kurie artimiausiu metu keliaus į šiukšlyną. Jų savininkai bus priversti pereiti prie Windows 8 arba šios OS alternatyvų. (Piratavimo nelaikau alternatyva) Iš savo airiškos patirties galiu pasakyti, kad žmonės sėkmingai „nugyvena“ kompiuterius ir su Windows XP ar Vista. Numarinę senąjį kompiuterį, tokie nueina į parduotuvę ir nusiperka naują. Tais laikais, kai dar teko dirbti kompiuterinės technikos parduotuvėje, turėjau tik du atvejus kai teko daryti DOWNGRADE iš Vista į XP (tokią galimybę buvo numatę HP su savo Probook serija) — abukart verslo klientams, kurie naudojo programinę įrangą, nesuderinamą su Windows Vista. Labiau į piratavimą yra linkę mūsų tautiečiai ir kaimynai. Mes gi ir filmus, laidas tam tikrose svetainėse žiūrim, o „kvaili“ vakariečiai eina į DVD nuomos punktus, kino teatrus ar užsakinėja tokias mokamas paslaugas kaip NETFLIX ar lovefilm.com p.s. Visi tik ir rašo apie Metro UI, bet kažkodėl nutyli jog su Windows 8 atsirato galimybė nemokamai įdiegti papildomas UI kalbas.
1hitkillhack 2013-04-19 13:14
Sakai jurbarkas? O kaip tau apklausos? Ju yra desimtys... zmones nenori win8... jeigu ms net zada toki rollback, tai nemanau, kad cia del jurbarko
Simplicity 2013-04-19 15:09
Kol kas niekas nieko nežada,— geltonoji spauda užsiima spekuliacijomis ir rašo tai kas generuotų daugiau atvertimų ir peržiūrų. Kaip jau rašiau, kolkas galima rinktis tarp Windows 7 ir Windows 8, bet ateis laikas kai bus tik du legalūs variantai — Apple kompiuteris su OS X arba Windows 8. Windows OS užima dominuojančią padėtį, o stiprių konkurentų nėra — Apple OS X gerokai per brangi, o linux OS dar nepakankamai subrendusi, kad galėtų atimti didesnę dalį vartotojų iš Microsoft.