„Windows“ ritimasis į prarają: Ir žmonės gana ilgai tikėjo, jog Žemė yra plokščia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2013-04-19 15:21
Simplicity, nemeluok, Linux OS yra subrendusi. Vat programų ekosistema ... Bet tai ne OS dalis.
Simplicity 2013-04-19 15:46
Iki tiek subrendusi, kad jos niekur nėra. Nenoriu kurstyt kažkokio ginčo ar kivirčo, bet Linux OS kompiuteriams yra įdomios tik didžiausiems linux entuziastams. Linux OS nėra blogos, jos yra nepopuliarios. Tai, kad linux terpė neįdomi programinės įrangos kūrėjams, yra didžiausia linux problema ir galvos skausmas. Galbūt kokį nors teigiamą poveikį padarys Steam for Linux atsiradimas, bet iki kol viskas įsibėgės Microsoft gali būti ramus ir mėgautis dominuojančia pozicija.
Tommis 2013-04-19 19:58
MS didžiausia problema yra ne rinkos praradimas, bet augimo mažėjimas. Kai po Vistos buvo išleisti win7, daug vartotojų (tiek eilinių žmogelių, tiek ir kompanijų) perėjo prie naujosios OS, nors tam ir nebuvo jokio poreikio - tiesiog todėl, kad win7 buvo vertinama kaip puiki OS; MS tai generavo pelnus. O štai su win8 šito jau nėra: daug vartotojų nagais ir dantimis laikosi įsikibę senos OS, ir tai dar ne visos blogybės - dalis vartotojų netgi įsigiję kompus su win8 grįžta pas win7. MS ne tik praranda pinigus, bet dėl to kenčia ir jų įvaizdis, o tai yra daug kartų blogiau nei finansiniai nuostoliai. Be to, kenčia ir pačios win8 įvaizdis, o tai smūgis ne tik PC, bet ir visosms kitoms rinkoms, kuriose MS jau įsitvirtinusi ar dar tik tikisi įsitvirtinti - mobiliųjų įrenginių, serverių, programinės įrangos ir pan. Kad ir kokiais įspūdingais skaičiukais aukselis besisklaidytų, MS žiūri šiek tiek toliau, nei jis, todėl start mygtuko grąžinimas visada buvo ir yra tik laiko klausimas. Ne dėl pinigų, o dėl įvaizdžio.
aukselis 2013-04-20 09:48
Aš skaičius pateikiu, o tu, tuo tarpu, pletkais užsiiminėji.
g3n1us 2013-04-20 18:41
Visi tik ir kalba, kad win8 yra šlamštas, bet keli komentatoriai atėję kelia "bangas" ir tiek..
infoguru 2013-04-21 00:01
Parduodant kiekvieną kompiuterį leisk vartotojui laisvai rinktis - nemokama Linux OS ar mokama Windows OS. Tada mes pakalbėsime apie nepopuliarumą. Visiems kuriems sudėjau Ubuntu - po šiai dienai sėkmingai naudoja ir džiaugiasi. Tai tik parodo, kad ką žmogui paduosi jis tą ir naudos. Tad nelabai sąžininga vadinti "nesubriandusia" OS kuria naudotis vartotojai turi labai ribotas galimybes, nes pagal nutylėjimą OEM'ams įkišama Windows. OS ne naršyklė kurią gali lengvai instaliuoti ir veikimas tarp skirtingų gamintojų praktiškai analogiškas. Mokykloms beje Linux OS jau senokai subrendusi, net ir Lietuvos: http://www.ubuntu.lt/forum/viewtopic.ph ... 3&start=10 http://www.ubuntu.lt/node/636
Simplicity 2013-04-21 00:29
infoguru, nenoriu su tavim pyktis ir bereikalingai ginčytis. Pats puikiai supranti, kad nei viena iš linux OS negali kaip lygi su lygiu varžytis su Windows OS. Taip, namų šeimininkei, kuri tik naršo internete, žiūri filmus ir (galbūt) sumeta vieną kitą tekstinį dokumentą, Ubuntu bus per akis. Tačiau, jei ta namų šeimininkė turi vaikų, kurie nori žaisti kompiuterinius žaidimus, arba naudoti su fotoaparatu gautą nemokamą nuotraukų apdorojimo programą, tai bus bėdų. Va dėl to ir užsiminiau apie Steam for linux projektą. Jei tas nusiseks ir sulauks programinės įrangos kūrėjų dėmesio, tai linux situacija pagerės. Tačiau, jei Steam projektas nepasiteisins, tai teks ir toliau balansuoti ant tų kelių procentų. OEM'ai ima Windows, nes taip gerokai paprasčiau— visi gamintojai be išimties rašo tvarkykles Windows OS (ar tam pačiam Mac OS X), bet tik vienetai parašo tvarkykles linux'ui. Lygiai tas pats ir su nemokama programine įranga, kuri eina su skaitmeniniais fotoaparatais, spausdintuvais, mobiliais telefonais ir t.t.— nesuderinama su linux. p.s. Šaunu, kad atsiranda žmonių, kurie stumia linux populiarumo link.
infoguru 2013-04-21 09:25
Simplicity, visiškai nenoriu su tavim pyktis ir bereikalingai ginčytis , tačiau jau man gerokai pabodo žmonėms krapštyti akis kad jie pagaliau suvoktų, kad jų teiginiai, kad Linux netinka kasdieniniam vartojimui ir ypač vidutiniam vartotojui yra visiškai pasenę ir neatitinka realybės. Nesiūlau Linux varžytis ten kur vis dar įsigalėjusios labai specializuotos Windows programos, nors ir šioje srityje jau yra nemažai išimčių, kaip to pavyzdys http://jordanopensource.org/freeplanet/ ... ing-avatar Atkreipiu dėmesį: "90 % Ubuntu Desktop", "Weta uses Ubuntu desktops as well as servers the some of the programs they use for VFX are Nuke, Shake, Houdini, and Cinepaint, all are native to Linux and run great in Ubuntu.", į pastarąjį sąrašą puikiai įsipaišo ir Maya. Softas kaip matome labai specializuotas. Ubuntu Linux kaip matome puikiai susitvarko. Dar vienas aktyviai puoselėjamas mitas. Linux jau daugiau negu pilnai užtenka, kad tvarkykles rašo Intel, AMD, Nvidia, HP, Epson, Samsung, Cisco, Asus, Dell, Lenovo ir t.t. Ir tai tik pirmieji šovę į galvą. Nei vienam iš turimų samsungų neprireikė specializuotos programos, nes paprasčiausiai prijungi per USB ir veikia. Nei skeneriui nei tuo labiau telefonui. Net ir tokie mažai žinomi veikia su Linux nes dažniausiai dirba per standartizuotas sąsajas. Pas mane puikiai veikia (http://www.firestone-audio.eu/shop/prod ... 3-mkii.php), (http://www.epiphan.com/products/frame-grabbers/vga2usb/). Nesakau, kad nėra išimčių. Tačiau kuo toliau tuo jų mažiau. O kas juokingiausia, vis teigiate, kad gamintojai rašo tvarkykles Windows, tačiau užmirštate arba nutylite, kad neretai tos jų tvarkyklės lygiai taip pat sėkmingai stringa ir neveikia vos sudėjus naujesnę Windows versiją. Kaip sekasi perėjusiems nuo XP ant Vista? nuo Win7 į Win8? Veikia visi printeriai ir skeneriai, ir grafinės nelūžta ar ne? Kažkodėl Windows stovykla vis bando taikyti dvigubus standartus - jei jau neveikia ant Windows tai norma, nieko tokio iš serijos, o jei jau neveikia ant Linux tai iš karto oi, kaip blogai - Linux netinkama OS. Dvigubus standartus taikote mielieji. P.S. Windows yra normali OS, tačiau Linux šiuo metu jau daugumoje atvejų jau yra pilnavertė alternatyva.
Simplicity 2013-04-21 14:06
HP programinei įrangai)
djst 2013-04-21 21:34
Nesutinku su nuomone, kad Windows 8 minusai yra išpūsti žiniasklaidos. Pats asmeniškai išbandžiau Windows 8, kurie man patiko tik savo greičiu. Tačiau dėl nesklandaus darbo (užstrikdavo procesai) ir per staigaus UI pakeitimo (tas Start screenas visai patrauklus, tačiau tikrai ne desktop PC) teko grįžti prie W7. Manau šis paveikslėlis kuo puikiausiai paaiškina dabartinę situaciją ir tai yra natūralu, visos kompanijos gyvena ciklais, visoms būdingas bangavimas. P.S. kažkas minėjo, kad nebuvo reikalo pereiti prie W7 - nesutinku. Vista neveikė, kaip iš jos buvo tikėtasi, o W7 buvo gerokai pranašesni ir geriau parašyti, nei Vista ir XP. Vartotojai tai įvertino, kaip kadaise įvertino ir XP.
punktyras 2013-04-21 23:11
Manau, šis paveiksliukas neatspindi tikros situacijos. 98 irgi buvo Š, kokių reta, pasitaisė tik su 98SE. O kur dar win 2000 paminėti?
infoguru 2013-04-21 23:17
Ir vėl senos naujienos. Deja, Silverlight jau istorija - tą sako ir patys Microsoft (2021 pluginas mirs), tą sako ir Netflixo ėjimas į HTML5 ( http://www.gizmag.com/netflix-html5/27126/)
Simplicity 2013-04-22 01:14
Senos naujienos? Silverlight dar gyvuos 8 metus, o Netflix tebesisuka ant jo. Va, kai to Silverlight atsisakys, tada ir galėsim paplot katučių