Talibanas skelbia „pavasarinio puolimo“ pradžią Afganistane  (3)

Talibano sukilėliai šeštadienį paskelbė pradedantys kasmetinį „pavasarinį puolimą“ prieš JAV palaikomą Afganistano vyriausybę, žadėdami rengti atakas visoje šalyje – tuo metu, kai užsienio kariai yra palaipsniui išvedami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Islamo ekstremistai nurodė, kad surengs daug mirtininkų sprogdintojų išpuolių, afganų karių „vidaus atakų“, taip pat panaudos „specialią karinę taktiką“, puldami tarptautinių pajėgų oro bazes ir diplomatinių atstovybių pastatus, kad žūtų kuo daugiau žmonių.

Jie perspėjo, kad afganai, dirbantys prezidento Hamido Karzai „statytinių“ režimui, turi atsiriboti nuo vyriausybės, kad netaptų žadamo smurto taikiniais, taip pat ragino jaunuolius nestoti į policiją arba armiją.

Šių metų „kovų sezonas“ laikomas gyvybiškai svarbiu Afganistano ateičiai, kai gausiai kritikuojamos afganų saugumo pajėgos vis didesniu mastu stoja prieš sukilėlius, kovojančius su Kabulo vyriausybe nuo 2001 metų.

NATO kovinės operacijos Afganistane turėtų baigti ateinančiais metais; koalicijos vadai teigia, kad vietos armija ir policija padarė pakankamą pažangą, kad užtikrintų saugumą ir atremtų Talibano atakas.

Afganistane kovų sezonas tradiciškai prasideda balandį arba gegužę, kalnuose nutirpus sniegui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: