Teigiama, jog ploni ir lengvi nešiojamieji daugiausiai naudos hibridinius talpos sprendimus  (0)

Gerai žinoma rinkos tyrimų kompanija „IHS iSuppli“, kuri atliko savus skaičiavimus, prakalbo apie talpos sprendimus ploniems ir lengviems nešiojamiesiems. Kaip nurodoma, hibridiniai talpos sprendimai bus plačiausiai naudojami, o SSD tipo kaupikliai turės mažesnę rinkos dalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie hibridinius talpos sprendimus, „IHS iSuppli“ turi omenyje produktus, kuriuose iš esmės sujungtos dvi technologijos: įprastos mechaninių kietųjų diskų plokštelės ir „flash“ atmintis, kuri naudojama kietosios būsenos kaupikliuose, dar žinomiems trumpiniu SSD.

Didžiausi mechaninių kaupiklių gamintojai, tai yra „Seagate“ ir „Western Digital“, bando „prastumti“ naują standartą, kuris turi SSHD vardą, o tai „IHS iSuppli“ ir numato. Vis dėlto pažymima, jog yra du SSHD tipai. Pirmasis pasižymi grynai dviejų kaupiklių sujungimu, o kitas integruotu sprendimu. Pastarasis minėtų nešiojamųjų kompiuterių tarpe turės tik 5% rinkos.

Hibridiniai talpos sprendimai neva lengvuose ir plonuose turės apie 58% rinkos, tačiau kietosios būsenos kaupikliai neatsiliks su 42% rinkos dalimi. Pastariesiems vis pingant, akivaizdu, jog jų rinkos dalis, ypač „ultrabookų“ segmente, didės, tačiau tai neatsitiks per vieną dieną ar mėnesį. Tiesa kiek keista pasirodė tai, jog „IHS iSuppli“ neminėjo įprastų mechaninių kietųjų diskų. Bus įdomu pasižiūrėti, ar išties gamintojai visiškai atsisakys HDD ir pereis tik prie SSHD bei SSD kaupiklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)