„Google“ automobiliai, kuriems nereikia vairuotojo, kiekvieną sekundę surenka 750 MB duomenų  (4)

Automobilio be vairuotojo idėja jau yra pakankamai seniai žinoma ir nieko nestebinanti. Tačiau ar kada susimąstėte kokie kiekiai duomenų yra apdorojami siekiant realizuoti šiuos projektus? Pasak Idealab“ generalinio direktorius Bilas Groso, „Google“ automobilyje be vairuotojo esantys sensoriai ir jutikliai kiekvieną sekundę surenka 750 megabaitų duomenų!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilyje integruoti sensoriai fiksuoja praktiškai viską pradedant cigarečių nuorūkomis, paukščiais ir baigiant kitais automobiliais. Geriausias to pavyzdys yra aukščiau pateikta nuotrauka, kurioje demonstruojama ką „mato“ į kairę sukantis „Google“ automobilis be vairuotojo.

Remiantis užfiksuotomis aplinkos ypatybėmis automobilis įvertina galinčias kilti situacijas. Pavyzdžiui, jeigu pastebima cigaretės nuorūka, „Google“ automobilis žino, kad kur nors netoliese gali būti žmogus, kuris gali išlįsti iš po priekyje esančio kito objekto. Jei ši intelektuali sistema pamato kamuolį, ji žino, kad kur nors netoliese gali būti žaidžiančių vaikų.

Ir tai tik keletas pavyzdžių, tačiau akivaizdu, kad dirbtinio intelekto pritaikymo galimybės yra labai plačios ir ateityje tai gali tapti daugumos kuriamų sistemų esminiu sudedamuoju elementu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(11)
(0)
(1)

Komentarai (4)