Kanadoje sudužo skraidantis… automobilis (Video)  (0)

„Skraidantis automobilis“ pateko į avariją netoli Vernono mieste (Britų Kolumbija, Kanada) esančios pradinės mokyklos, praneša CBCNews, kurį cituoja puslapis ArsTechnica. Automobilis, kuris buvo ore, leisdamasis su parašiutu atsitrenkė į tvorą, o vėliau rėžėsi į medį. Šios neįprastos transporto priemonės pilotas ir keleivis sužeisti, tačiau jų gyvybei niekas negresia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentinis automobilis pavadintas Maverick. Telekompanija CBC šią transporto priemonę vadina „penktuoju pasaulyje skraidančiu automobiliu“. Minėtas automobilis yra pagamintas Floridos valstijoje (JAV) įsikūrusios kompanijos I-TEC (Indigenous Peoples’ Technology and Education Center). Kanados Transporto saugumo taryba patvirtino, kad toks incidentas įvyko.

Atitinkamų kanadiečių tarnybos darbuotojams teko vaduoti sudužusio automobilio pilotą ir keleivį, kadangi jie buvo įstrigę medyje ir patys negalėjo išlipti. Abu amerikiečiai buvo nugabenti į ligoninę. Nukentėjusieji gavo nežymias traumas, vėliau jie buvo išleisti namo, kur gydysis patirtas traumas patys.

Remiantis gamintojo puslapyje pateikta informacija, „skraidantis automobilis“ Maverick gali judėti 160 km/h greičiu sausuma ir iki 40 km/h greičiu ore. Reikia pridurti, jog pastarajai transporto priemonei, kad ji galėtų sėkmingai pakilti, reikalinga mažiausiai 100 metrų ilgio kelio atkarpa, tiek pat reikia ir saugiam nutūpimui.

Automobilio kaina sudaro 94 tūkst. JAV dolerių (~ 253 tūkst. lt).

Automobilis Maverick dienos šviesą išvydo prieš trejus metus, parodoje AirVenture 2010. Šį neįprastą skraidantį automobilį pilotas gali išmokti valdyti vos per pusdienį, tačiau panašu, kad pakilti yra viena lengviausių užduočių – saugus nutūpimas reikalauja technologijų tobulinimo.

Pristatomasis skraidančio automobilio Maverick vaizdo klipas:

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)