Ctrl + P: jau spausdinami A3 lapo dydžio fotoelektriniai elementai (Video)  (5)

Mokslininkams iš Viktorijos organinių fotoelektrinių elementų konsorciumo (Victorian Organic Solar Cell Consortium, VICOSC) pavyko sukurti spausdinimo technologiją, leidžiančią atspausdinti organinius fotoelektrinius elementus ant A3 lapo dydžio pagrindo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis pasiekimas atveria daugybę galimybių – pavyzdžiui, klijuoti juos ant nešiojamo kompiuterio ar telefono dangtelių, panaudoti reklamai, net ir laikraščiuose, gaminti įvairiausias statybines detales su integruotais Saulės moduliais.

Nors naujasis spausdintuvas santykinai brangus – 200 000 JAV dolerių, tačiau gali atspausdinti 10 metrų ilgio juostą per minutę, arba vieną A3 dydžio lapą per dvi sekundes, o naudojama technologija panaši į šilkografiją. Tai didelis pasiekimas, nes dar prieš kelis metus buvo spausdinami vos nago dydžio organiniai Saulės elementai.

Neabejotina, kad jais bus galima jais laminuoti langus ar spausdinti tiesiai ant medžiagų, pavyzdžiui, plieno ar keramikos.

Organiniai fotoelektriniai elementai gali gaminti 10-50 vatų elektros galios iš vieno kvadratinio metro. Nors tai mažiau nei įprasti silicio fotoelektriniai elementai, tačiau šios technologijos nebūtinai turi konkuruoti, nes jas galima ir suderinti – jos naudoja skirtingas Saulės šviesos spektro dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(11)
(0)
(1)

Komentarai (5)