„Microsoft“ patikslino naujoves: „Windows 8.1” leis tiesiai patekti į darbastalį, kiti dalykai  (27)

Korporacija „Microsoft“ iš tiesų pagaliau klausosi savo vartotojų. „Windows 8” operacinė sistema buvo pristatyta dar praėjusiais metais, tačiau artėjantis „Windows 8.1” atnaujinimas, kuris bus nemokamas, ištaisys klaidas, kurios badė akis vartotojas, bei pridės kitas naujoves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis vartotojų, šiuo metu naudojančių „Windows 8“, nepatenkinti tuo, jog jie patenka į pradžios meniu, bet ne tiesiai į darbastalį. Žinoma, yra būdų tai pakeisti su trečiųjų šalių programomis, tačiau jų nebereikės, nes „Windows 8.1“ tiesiog turės tokią integruotą funkciją.

„Start“ mygtukas yra dar viena naujovė, apie kurią buvo pakalbėta daugiau. Mygtukas darbastalyje bus kaip numatytasis ir jį matysime būtent toje pačioje vietoje, kaip ir „Windows 7“. Mygtukas vis dėlto nesugrąžins mums žinomo „Start“ meniu, o tiesiog perkels į pradžios meniu. Vartotojai, kuriems patinka dabartinis variantas be „Start“ mygtuko darbastalyje, jį galės lengvai pašalinti.

Atnaujintas bus ir pradžios meniu. Vartotojai galės pakeisti pradžios meniu į visų programų režimą ir taip matyti instaliuotas programas, tačiau be jų „gyvo“ atnaujinimo. Tiesa kai kam tai gali patikti, nes programų ikonas bus galima stumdyti kaip panorėjus. Tiesa pasakius, tai labai primena „Windows 7“ „Start“ meniu, skirtumas tik tas, jog čia viskas yra visame ekrane, o ne mažame sąraše.

Dar vienas didesnis pakeitimas, kurio vis prašė „Windows 8“ vartotojai, yra tas pats fonas visoje OS. Dabar yra taip, jog darbastalio fono paveikslas yra vienas, o pradžios ekrano – kitas. Galėsime jį padaryti tokį patį abejoms aplinkoms, tad perėjimas iš jų nebebus toks šaižus.

Mes, tuo tarpu, galime priminti, jog vartotojai pačiupinėti išankstinę „Windows 8.1“ versiją galės jau nuo šių metų birželio 26 dienos. „Microsoft“ ir toliau įsiklausys į vartotojų pastebėtas klaidas, o užbaigta „Windows 8“ OS atnaujinimo versija yra numatyta pasirodyti rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(2)

Komentarai (27)