ASUS tiki, kad planšetiniai kompiuteriai su Windows 8 gali kainuoti mažiau nei $300  (1)

Netikėtai Internete pasirodžiusi informacija apie kompanijos Acer planšetinį kompiuterį su Windows 8 (kainuojantį vos $380) leido vartotojams patikėti, jog Microsoft ir jos partneriai surado būdą, kaip atpiginti panašius produktus, kad jie būtų patrauklūs būsimam pirkėjui. Iš vienos pusės, Microsoft sutiko padaryti nuolaidų kompaktiškų planšetinių kompiuterių gamintojams ir atpiginti programinę įrangą, iš kitos pusės – buvo leista Windows 8 mobilius įrenginius aprūpinti daug mažesniais ekranais, kurie objektyviai yra pigesni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Autoritetingas verslo leidinys The Wall Street Journal, remdamasis kompanijos ASUS vadovo Jerry Shen komentarais, praneša, jog 2013 metais rinkoje pasirodys planšetiniai kompiuteriai su operacine sistema Windows 8, kurių kaina neviršys $300.

Nors ASUS generalinis direktorius atvirai nekalba, kad būtent jo kompanijos planšetės kainuos ne daugiau kaip $300, tačiau jis žada iki šių metų pabaigos pasiūlyti nedidelių planšetinių kompiuterių, kurie turės naujausią Microsoft operacinę sistemą, išnaudojančią sensorinės sąsajos privalumus.

Galite peržiūrėti šiuo metu Lietuvoje prekiaujamų ASUS planšetinių kompiuterių su Windows 8 kainas ir technines charakteristikas.

Beje, kompanijos Intel atstovai taip pat neatmeta galimybės, kad rinkoje pasirodys Windows 8 planšetiniai kompiuteriai, kurių kaina sudarys apie $200, tačiau šios prognozės realizacija pilna apimtimi priklausys būtent nuo korporacijos Microsoft, kuri turėtų adaptuoti savo kainų politiką prie rinkos realijų. Juo labiau, kad ambicijų Microsoft vadovybė turi labai didelių, ir jų išsakyti viešai tikrai nesikuklina.

Priminsime, kad Windows 8 daro pirmuosius nedidelius žingsnius planšetinių kompiuterių rinkoje, kurioje dominuoja Google Android ir Apple iOS ekosistemos. Šiuo metu Microsoft programinė platformos užima kiek mažiau nei 4% šiame segmente, o patys analitikai sutinka, kad kainodara čia atliks vieną iš svarbiausių vaidmenų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)