Analitikai: „Microsoft“ labai gražiai visus kvailina su tariama „Windows 8“ sėkme  (9)

Pirmasis įspūdis, pažiūrėjus į programinės įrangos giganto „Microsoft“ finansinius rezultatus ir „Windows“ divizijos formą yra ypatingai puikus, tačiau kompanija taip viešai visus kvailina. Taip yra dėl to, jog retas nusprendė pažvelgti giliau į tai, kaip sekasi „Windows“ OS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis siurprizas buvo tas, jog „Windows“ padalinio pajamos buvo 5,7 milijardai JAV dolerių, arba 23 % daugiau, nei praeitų metų tą patį ketvirtį. Viskas skamba ganėtinai gerai, tačiau ar taip yra? Ne. 1,1 milijardas JAV dolerių pajamų iš tiesų buvo surinkti iš senosios „Windows 7“ operacinės sistemos pardavimų, kai buvo vykdoma programa gauti nemokamą „Windows 8“ licenciją.

Tiesa tokia, kad „Windows 8“ pardavimai nebuvo geri. Nors kai kurie sakys, jog nieko kito ir nebuvo galima tikėtis, kai mažėja asmeninių kompiuterių pardavimai, bet kaip tada paaiškintumėte tokius gerus „Windows“ padalinio finansinius rezultatus? Viskas daugiau, nei paprasta.

„Windows 7“ ir toliau yra gana aktyviai perkama operacinė sistema, o „Microsoft“, kaip nurodo kai kurie rinkos šaltiniai, norėdama sumažinti blogų „Windows 8“ pardavimų pasekmes, tiesiog leido įmonėms pigiau įsigyti „Windows 7“. Tai leido „Windows“ padaliniui sugeneruoti daugiau pajamų ir pasirodyti gerai, o „Windows 8“ prestižas liko nepažeistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (9)