„Samsung“ apkaltinta samdžiusi komentatorius, kurie gyrė jos produktus internete  (2)

Taivano sąžiningos konkurencijos pareigūnai tiria kaltinimus kompanijai „Samsung“, esą ši mokėjo studentams už tai, kad jie rašytų anoniminius komentarus interneto svetainėse girdami jos produktus ir kritikuodami konkurentės „HTC“ gaminius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią informaciją paskelbė vietos žiniasklaida. Jei kompanija būtų pripažinta kalta, jai grėstų iki 25 mln. Taivano dolerių (2,2 mln. Lt) bauda.

„Samsung“ Taivano padalinio atstovai teigia nieko nežinantys apie pradėtą tyrimą. Tiesa, padalinio „Facebook“ puslapyje paskelbtas pranešimas, kuriame nurodoma, kad bendrovė nutraukė visą rinkodaros veiklą, „susijusią su anoniminių komentarų skelbimu“.

„Šis incidentas buvo netinkamas ir įvyko dėl neteisingo fundamentalių principų supratimo“, – rašoma žinutėje. Bendrovė žada atlikti darbuotojų mokymus, kad užtikrintų, jog ateityje tokios situacijos nepasikartos.

Tokia rinkodaros praktika neverta stebėtis - technologijos.lt redakcijos duomenimis, Lietuvoje kai kurios įmonės taip pat užsako reikiamų komentarų skelbimo paslaugas sutartuose portaluose bei didžiuosiuose forumuose. Žinoma, tokie užsakymai yra griežtai konfidencialūs ir viešai apie tai niekas nekalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (2)