Debiutuojantys „Sony“ hibridiniai kompiuteriai žymi naujos funkcionalumo eros pradžią  (1)

„Sony“ pristatė naujus pripažintos nešiojamųjų kompiuterių serijos „VAIO“ modelius, kurie išsiskiria inovatyviomis šiandieninių kompiuterių naudotojų poreikius atitinkančiomis ypatybėmis. Dėmesys mobilumui ir valdymo universalumui yra vieni esminių naujos kartos hibridinių „Sony VAIO Pro“ ir „Sony VAIO Duo“ kompiuterių skiriamųjų bruožų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujuosiuose bendrovės kompiuteriuose naudojama operacinė sistema „Windows 8“ leidžia dirbant ar pramogaujant pasitelkti tiek įprasto nešiojamojo kompiuterio, tiek planšetinio kompiuterio galimybes. O tokios ypatybės kaip anglies pluošto korpusas ar beveik ištisą parą veikianti baterija standartų mobiliesiems įrenginiams kartelę kilsteli į visiškai naują lygį.

„Sony VAIO Pro“ – lengviausi pasaulyje hibridiniai kompiuteriai iš anglies pluošto

Tai pagal savo svorį lengviausi pasaulyje hibridiniai kompiuteriai „VAIO Pro 11“ ir „VAIO Pro 13“, išnaudojantys dviejų skirtingų įrenginių – tradicinio nešiojamojo kompiuterio ir planšetinio kompiuterio – pranašumus.

Daugiau funkcionalumo užtikrina ir mažiau suvaržymų dirbant mobiliai lemia kompaktiškas šių kompiuterių dydis: mažesnioji šios serijos kompiuterio versija yra aprūpinta 29,4 cm (arba 11,6 colio) įstrižainės „Full HD“ raiškos ekranu, o didesnioji – 33,7 cm (arba 13,3 colio) įstrižainės „Full HD“ raiškos ekranu.

Dar daugiau: gaminant šių „Sony VAIO Pro“ modelių korpusą panaudota tik aukšto lygio technikoje sutinkama medžiaga – anglies pluoštas. Tai šios serijos kompiuteriams suteikia ne vien unikalią išvaizdą, bet dėl to jie tampa gerokai lengvesni ir atsparesni už kompiuterius, pagamintus iš aliuminio. Mažesniojo kompiuterio svoris yra vos 0,87 kg, didesniojo – 1,06 kg.

Šiuose „Sony“ kompiuteriuose naudojamas ketvirtosios kartos „Intel Core i7“ procesorius užtikrina, kad, nepaisant kompaktiškos išvaizdos, jie bus pajėgūs susidoroti su bet kokia užduotimi. Tiesa, mažo dydžio ir galingo procesoriaus kombinacija nereiškia, kad reikės leistis į kompromisą dėl baterijos darbo laiko trukmės.

Visiškai įkrovus „VAIO Pro 13“ bateriją standartinėmis sąlygomis galima dirbti iki 8 val., o „VAIO Pro 11“ yra pajėgus atlaikyti net iki 11 val. darbo laiko. Tai reiškia galimybę dirbti ištisą darbo dieną be jokių pertrūkių ar elektros šaltinio paieškų. Be to, galimybė naudoti papildomą bateriją minėtą darbo laiko trukmę abiejuose modeliuose gali padidinti daugiau kaip 2 kartus.

Kuriant „VAIO Pro“ serijos kompiuterius pagalvota ir apie jų ergonomiką. Atidarius šių kompiuterių ekranus jų klaviatūros pakyla tam tikru kampu, suteikiančiu patogesnį pagrindą delnams. Palyginti dideli kompiuterių klavišai leidžia tiksliai rinkti tekstą, o kintančio stiprumo jų apšvietimas suteikia galimybę dirbti net visiškoje tamsoje.

Pramogoms skirta „Clear Audio+“ funkcija turi keturis garso nustatymus skirtingiems poreikiams, o integruotas NFC lustas suteikia galimybę akimirksniu prijungti „Sony“ belaidžius „Bluetooth“ garsiakalbius ar ausines.

Galop „VAIO Pro“ kompiuterius galima nesunkiai paversti belaidžio interneto prieigos tašku ir taip pasidalyti ryšiu su 5 papildomais įrenginiais.

„Sony VAIO Duo 13“ – hibridinis kompiuteris su rašikliu, atveriantis plačias galimybes

Naujasis „Sony VAIO Duo 13“ siūlo net kelis būdus, kaip pasižymėti originalias idėjas – klaviatūra, pirštų lietimais ar specialiu rašikliu. Hibridinis kompiuteris yra aprūpintas 33,7 cm (arba 13,3 colio) įstrižainės lietimams jautriu „Full HD“ raiškos ekranu ir taip pat turi specialų „Surf Slider“ rašiklį.
Naudojantis šiuo patogiu, spaudimo stiprumą fiksuojančiu rašikliu kompiuterio ekrane galima piešti, braižyti ar žymėtis aktualią informaciją taip natūraliai, lyg visas procesas vyktų ant tradicinio popieriaus lapo.

Ištraukus rašiklį iš specialaus laikiklio, „Sony“ kompiuterio ekrane automatiškai paleidžiama užrašams skirta programa „Note Anytime for VAIO“. Tam net nereikia atrakinti pačio kompiuterio, todėl užfiksuoti spontaniškai gimusias idėjas tampa paprasčiau negu kada nors iki šiol.

Naujojo „Sony“ kompiuterio nugarėlėje įmontuota 8 mln. taškų raiškos kamera su kompiuteriui skirtu „Exmor RS“ vaizdo jutikliu, užtikrinančiu itin detalų vaizdą. Tai dar viena galimybė fiksuoti atspausdintą informaciją, užrašus ranka ar kito žmogaus demonstruojamą pristatymą.

Speciali „Cam Scanner“ programa automatiškai ištiesina ne pačiu optimaliausiu kampu padarytas nuotraukas su spaudinių kopijomis. Tuo metu „Optical Character Recognition“ funkcija atpažįsta nufotografuotą tekstinę informaciją ir leidžia joje greitai surasti aktualius duomenis.

Kiekvienas kamera užfiksuotas vaizdas gali būti perkeltas į minėtą programą „Note Anytime for VAIO“, kurioje ranka bus galima pridėti savo pastabas ir komentarus, o galutiniu rezultatu greitai pasidalinti su kolegomis ar draugais.

„Sony VAIO Duo 13“ sugeba neatsilikti ir nuo itin dinamiškos darbo dienos poreikių. Integruotas 3G arba LTE ryšio lustas leidžia pasitelkti spartų mobilųjį internetą ir be trukdžių dirbti toliau, kai neprieinamas „Wi-Fi“ tinklas.

Šis VAIO modelis pasižymi itin ilgu baterijos veikimu – „VAIO Duo 13“ baterija gali veikti iki 15 val. – tai yra ilgiausias baterijos veikimo laikas tarp „Ultrabook“ tipo nešiojamųjų kompiuterių. Inovatyvus miego būsenos režimas leidžia taupyti bateriją, tačiau neužkerta kelio gauti aktualiausius pranešimus. Net ir miego būsenoje „Sony VAIO Duo 13“ gali išlikti prisijungęs prie interneto bei įspėti apie naujai atėjusius e. laiškus ar kitas žinutes. Iš miego būsenos į darbinį režimą šis kompiuteris geba pereiti mažiau kaip per sekundę.

Kaip ir anksčiau aprašytuosius „VAIO Pro“ serijos hibridinius kompiuterius, taip ir šį modelį galima nesunkiai paversti belaidžio interneto prieigos tašku ir pasidalyti ryšiu su 5 papildomais įrenginiais.

„Sony VAIO Fit“ – universalūs kompiuteriai su geriausiomis „Sony“ technologijomis

Universalieji „VAIO Fit“ serijos nešiojamieji kompiuteriai su jutikliniu ekranu „Sony VAIO Fit 14E“ ir „Sony VAIO Fit 15E“ suteikia galimybę pasirinkti individualų funkcionalumo ir išvaizdos derinį pagal kiekvieno skonį ir reikmes.

Keturi skirtingų parametrų procesoriai, trys korpuso spalvos ir dviejų patogių dydžių ekranai (35,5 cm arba 14 colio ir 39,5 cm arba 15,5 colio) gali atitikti pačius įvairiausius kompiuterio panaudojimo poreikius.

Ne visi „VAIO Fit“ serijos kompiuterių pranašumai yra pastebimi plika akimi. Šie kompiuteriai gali tapti puikiu būdu klausytis mėgiamos muzikos ar žiūrėti filmus. Tam tikslui „VAIO Fit 15E“ yra nepastebimai integruotas net žemus dažnius atkuriantis garsiakalbis.

Naujieji kompiuterių modeliai yra aprūpinti hibridiniais standžiaisiais diskais, kurie užtikrina kur kas greitesnį įsijungimą laiką, sparčiau paleidžia vaizdo medžiagą ar kitą medijos turinį.

Tarp kitų šių modelių pranašumų – paprastesniam išorinių priedų prijungimui skirti NFC lustai, „Celar Audio+“ režimai skirtingiems muzikiniams skoniams, maksimalias galimybes ir optimalų baterijos darbo laiką derinanti „NVIDIA Optimus“ grafikos technologija, integruota interneto kamera su aukštos kokybės „Exmor R for PC“ vaizdo jutikliu.

„Sony VAIO Fit“ serijos modeliai Europos rinkose pasirodys 2013 m. birželio viduryje, o serijos „Sony VAIO Pro“ modeliai ir hibridinis kompiuteris „Sony VAIO Duo 13“ turėtų pasirodyti 2013 m. birželio antroje pusėje.

„VAIO Pro“ – 4100 Lt (1199 Eur).
„VAIO Duo 13“ – 5500 Lt (1599 Eur).
„VAIO Fit“ – 2400-3800 Lt (699-1099 Eur).

Gamintojo inf.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)