Nauja LANVA vadovė žada interneto piratus ne bausti, o auklėti  (15)

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA) išrinko naują vadovę. Nuo birželio asociacijai pradeda vadovauti advokatė Dina Adomavičiūtė. Ji numačiusi didžiausią dėmesį skirti visuomenės sąmoningumo ugdymui, pagarbos autorių veiklai skiepijimui. Didelis dėmesys taip pat bus skiriamas galimybių teisėtam kūrinių platinimui internete sukūrimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intelektinės nuosavybės, reklamos, žiniasklaidos ir IT teisėje besispecializuojančios advokatės nuomone, kova su muzikos ir filmų piratavimu šiandienos visuomenėje yra bevaisė todėl, kad nepuoselėjama ir nuo pat vaikystės neskiepijama pagarba kitų darbui bei kūrybai, o didelė dalis pasyviai pirataujančių vartotojų net nežino darantys pažeidimą ir sukeliantys žalą. Be to, autorių teisės neretai aukojamos todėl, kad piratinį kūrinį parsisiųsti yra pigu ir patogu.

„Atnaujinsime LANVA strategiją susikoncentruodami ne į pasekmes, o į priežastis. Nesieksime senoviniais baudimo metodais perauklėti užkietėjusių muzikos ir filmų piratų. Tuo tegul užsiima atsakingos valstybės institucijos. LANVA nuo šiol jėgas sutelks lavinimui, informavimui. Dirbsime ties naujų platformų vystymu, iš kurių bus galima saugiai, patogiai, pigiai ir, svarbiausia, teisėtai, parsisiųsti muzikos ir filmų“, – naujas gaires brėžia naujoji LANVA pirmininkė.

Advokatė D. Adomavičiūtė nuo 2010 m. dirba tarptautinei grupei priklausančioje verslo teisės advokatų kontoroje Borenius, yra įgijusi Mykolo Romerio universiteto Teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Ji yra ir Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos prezidentė.

Asociacija LANVA atstovauja Lietuvos muzikos, filmų kūrėjų ir platintojų interesams intelektinės nuosavybės apsaugos klausimais tarptautinėse autorių bei gretutinių teisių gynimo organizacijose, valstybinėse institucijose.Primename, kad D. Adomavičiūtė LANVA pirmininko poste pakeitė Vytą Simanavičių, kuris šįmet teisme prisipažino platinęs narkotikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: