„Samsung“ pasiūlys „ultrabookus“ su net 1400MB/s greičio PCIe SSD kaupikliais  (4)

Naujos kartos, ypač lengvi nešiojamieji kompiuteriai su ilgai veikiančiomis baterijomis, vadinamieji ultrabookai, pasižymės ne tik didesniu greičiu ir veikimu dėl „Intel Haswell“ procesorių. Štai, pavyzdžiui, „Samsung“ žada į juos dėti ypač greitus PCIe SSD kaupiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ nurodė, kad į prekybą netrukus paleis ultrabooką su kompanijos „XP941 SSD“ kaupikliu. Jis išskirtinis tuo, jog su nešiojamuoju bendrauja „PCI Express“ sąsaja. Tai leidžia pasiekti net 1400MB/s spartą, kai 6Gbps SATA jungties maksimali sparta – apie 600MB/s.

Toks kaupiklis, kaip „Samsung XP941“, yra ne tik labai greitas, bet ir mažas. Jis tėra 80×22 mm dydžio, o sveria šešis gramus. Palyginus jo svorį su įprastu 2.5 colio SSD kaupikliu, skaičiai neįtikėtini. Vis dėlto yra ir kita medalio pusė. Šį kartą tai, žinoma, kaina.

„Samsung XP941“ SSD kaupikliu apginkluoti ultrabookai galės turėti 128GB, 256GB ar 512GB vietos. Kol kas Pietų Korėjos elektronikos gigantas nenurodė kitų gamintojų, kurie naudos jų kaupiklį, tačiau „Apple“ pareiškė, kad taip pat siūlys savo „MacBook Air“ variantus su PCIe SSD kaupikliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: