„Microsoft“ paduota į teismą už apiplėšimą primenantį antipiratinį reidą  (14)

Viena didžiausių Gvatemalos draudimo kompanijų „Seguros Universales“ padavė į teismą programinės įrangos gamintoją „Microsoft“ už tai, kad jos atstovai be išankstinio įspėjimo atliko reidą ir tikrino, ar kompiuteriuose naudojama legali programinė įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau ne vienerius metus „Microsoft“ ir organizacija „Business Software Alliance“ (BSA) įvairių šalių kompanijose atlieka reidus, kurių metu tikrina, ar kompiuteriuose naudojamos legalios programos. Nustačius pažeidimų, kompanijų reikalaujama susimokėti solidžią baudą arba grasinama konfiskuoti kompiuterinę įrangą.

Panašaus vizito sulaukė ir Gvatemalos bendrovė, o jos atstovai teigia, kad operacija priminė apiplėšimą vidury dienos, skelbia Torrentfreak.com.

„Microsoft“ atvyko su ginkluotais Gvatemalos teisėsaugos atstovais ir sustabdė visą darbą. Tuomet „Microsoft“ iš ieškovo išsireikalavo vietoje susimokėti 70 tūkst. dolerių, arba jie būtų konfiskavę visus serverius su visais duomenimis ir darbui naudojama programine įranga“, – teigia draudimo bendrovė.

Kompanija teigia, kad reidas buvo neteisėtas ir kad ji turi 98 proc. įdiegtų programų licencijų čekius. Taip pat ji kaltina „Microsoft“ šalyje vykdant reketą ir neteisingai kaltinant daugybę kompanijų dėl piratinės programinės įrangos naudojimo. „Microsoft“ tokius kaltinimus neigia.

Tačiau kitose šalyse korporacija buvo priversta elgtis kiek santūriau. Praėjusią savaitę Belgijoje baigėsi beveik 10 metų trukusi byla, kurioje vietinė spausdinimo paslaugų kompanija „Deckers-Snoeck“ kaltino BSA neteisėtai atlikus reidą, šiame ieškinyje buvo minima ir „Microsoft“.

Reidas „Deckers-Snoeck“ vyko dar 2003 metais ir tuomet kompanija sutiko susimokėti 30 tūkst. eurų. „Tai veikiau buvo vagystė, o ne patikrinimas“, – sakė įmonės vadovas Joris Deckersas.

Galiausiai Briuselio apeliacinis teismas nusprendė, kad BSA naudota praktika buvo neteisinga ir nurodė grąžinti gautą baudą minėtai bendrovei. BSA atstovai teigia, kad šiuo metu prieš atlikdami reidą, apie tai įspėja iš anksto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (14)