„Bitė“ pritaria policijos palaikomai išankstinio mokėjimo kortelių registracijai (Papildyta „Tele2“ komentaru)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2013-07-10 15:01
aišku, kad už registravima, sumažės sukčiavimų ir mažvaikiavimų...
susiweles 2013-07-10 15:32
Kategoriškai prieš totalu sekima bet kokioje sferoj.
Pumper 2013-07-10 15:51
Kur čia sekimą matai? Paprasčiausiai zonos gaideliai nebegalės anonimiškai skambinėti, nes visi numeriai bus pririšti prie asmens kodo - labai lengva bus išsiaiškinti etatinius telefonų kontrabandininkus.
Jomajo 2013-07-10 16:22
jeigu per tiek laiko nesugebejo blokuoti rysio zonose, tai toki bajeriai kaip korteles registracija visikai jokios naudos neduos, kaip naudojosi taip naudosis, kaip kaifavo taip kaifuos. paiims tu korteliu ant bomzu pavardziu ir problema ispresta. kaip visada bando parodyt kad daro kazka, bet pradeda nuo kito galo. kol priziuretojai nesios ragelius kaliniams ir kol patys gyventojai mastys kaip 5m vaikas, tol visos tokios priemones bus kova su vejo malunais.
immortallt 2013-07-10 16:38
Todėl geriausia nieko nedaryti ir neperimti kitų šalių pasiteisinusios praktikos.
sigitas69s 2013-07-10 16:44
O tu ar bandei ant bomzo pavardes ka nors paiimti??? Nemanau, kad bandei. Pirma reik bomzo su pasu antra ji reik nuprausti aprengti ir atvezdinti. Pabandyk, o paskui sakyk...
Jomajo 2013-07-10 17:03
imortalt, daryti reikia bet kad ne nuo ten pradedama, kas tinka vienai salei nebutinai pasiteisins visose kitose. sigitas, nebandziau neturiu porekio. Tu tikrai nemanai kad bomzas uz 50 litu ir apsipraus ir apsirenks padoriau? o jei dar vyno bonka pridesi tai ir pasa tau padovanos, galesi ir pats apsimesti juo, galu gale ant savo vardo paiimsiu ta kortele ir kai policija prades dometis pasakysiu pameciau telefona ir kokia man atsakomybe gres uz pamesta telefona? cia juk nepasas, neprivalau registruotis policijoje. ir cia tik pora pavyzdziu sugalvojau spontaniskai, o dabar pagalvokit kiek gudrociu sedi nieko neveikdami ir tik audzia tokias aferas per dienu dienas, garantuoju toks apribojimas kaliniams juoka kelia.
immortallt 2013-07-10 17:11
Tai neregistruojam ir ginklų. Kam tos teisės ir iš viso, kokio velnio mes kreipiam dėmesio į nusikaltimus. Dievas gi nuteis.
EdvasP 2013-07-10 17:39
Galima diskutuoti, pasiteisins ar ne, ras būdų kaliniai ar ne toliau aferas austi, bet net nėra diskusijos, kad kažkokia, nors ir nedidele dalim tokių nusikaltimų sumažės. Ir vien dėl to apsimoka tokią praktiką taikyti, patinka kam nors ar ne. O jei kam paranoja dėl persekiojmų, neturėkit tų telefonų.
Jomajo 2013-07-10 17:41
o gal registruokim peilius?
sigitas69s 2013-07-10 17:50
Kai tik atsirado visos tos 'Labas','Extra','Pyldyk'- buvo aisku, kad gudruociai ras kur panaudoti nepagal paskirti...
rwc 2013-07-10 19:06
Bent Šveicarijoj be paso nenusipirksi nei kortelės, nei telefono. O už pametimą - griežtos baudos, jei nepraneši. Ir niekas ten nestūgauja dėl totalinio sekimo ar panašių fobijų. Juk ir taip aišku, kad pastoviai naudodamasis numeriu - važinėdamas iš namų į darbą, skambindamas registruotiems abonentams - ir taip gali būti susektas. Sekimo bijo tik tie, kurie turi rimtų priežasčių slapstytis nuo teisėsaugos. Paranojikai, mažvaikiai ir negeri dėdės. Kartais teoriškai pasvarstoma, apie politinį arba teisinį susidorojimą. Bet ir tuomet akivaizdu, kad nepasislėpsi. Nesinaudok bankų paslaugomis, oficialiai nedirbk, nevažinėk viešuoju transportu, nemokėk mokesčių, gyvenk viešbučiuose, nesigydyk ir nesimokyk viešose įstaigose... Ką čia tas registruotas numeris. Pasislėpti, kad negalėtų sekti, kam skambini ir pasiklausytų - ko gero, paprasčiausia. Naudokis Skaipu per kitas šalis - Ameriką, ofšorą, Izraelį. Kokios problemos?
mobilunkas 2013-07-10 19:35
taigi skambinant visada buna sim kortele surista su telefono imei, tad norint ka nors susekt praktiskai jokiu problemu nera, beto ir vieta nustatoma 3 stulpu tarpe, tad cia yra tingejimas dirbt, nes advokatai vistiek nusikalteli issuks. na bomzas prisipirks korteliu, arba emigrantas ir parduos, o tada pranyks kazkur, arba is vogtu ar pamestu tel skambins ir kas? ka gaudys? gaudyt ne korteles pirkeja reikia, o nusikaltimo vykdytoja, na pirkdamas kirvi uzsiregistruosiu, o su tuo kirviu kaimynas kaimyna nudes, tai ar as uz tai turesiu but baudziamas? Jei nusikaltelis zinotu kad po pirmo nusikalstamo skambucio telefonas bus blokuotas pagal imei visuose tinkluose, jau ir tai butu didele prevencija, bet mobilaus rysio tiekejam tai nenaudinga, o registruotos korteles naudojamos nusikaltimui vistiek nes nauda. cia turetu but kad po policijos pranesimo mobiliu rysiu tiekejams apie blokuotina sim ir imei, po pranesimo visus nusikaltimus ivykdytus su ta sim ir imei kompensuotu mob rysio tiekejas leides rysi, va tai tai butu prevencija normali. kito kelio nematau
Urbshis 2013-07-10 20:52
As uz tai. Norvegijoje yra sita sistema. Ir labai gerai, dar plius yra puslapis ir trumpasis numeris kur gali net kiekvienas zmogus pasiziureti kieno yra tas numeris ji suvedus. Tai labai padetu sukciavimo atzvilgiu, neaiskiu skambuciu ir panasiai.. O as neturiu nuo ko sleptis,tegu renka ta informacija, nieko niekam blogo nedarau jokiu piktu keslu neturiu, jei kam reikes iskas ir be sim korteles. O kad cia sapalioja apie bomzus tai nereikia cia perdet, bomzai dabar irgi daug zino, o jei nezino tai greit suzinotu ir joks bomzas nepasirasys..
rwc 2013-07-10 20:52
Šveicarai ir aktyvių kortelių skaičių riboja. Norint nusipirkti antrą SIM per kažkiek laiko, reikia raštiško pasiaiškinimo. Tai bet kiek ir neprisipirksi - bet kam ir neskambinėji, ir joks bomžas tau nepirks. O dėl atsekimo pagal IMEI arba SIM - tai tereikia, kad telefonas būtų įjungtas, ir esant reikalui minučių reikalas užpelenguoti. Gali pasiimti portatyvinį transmiterį, ir jis tave atves iki pat durų.
Tikimybe 2013-07-10 22:30
As tai pritariu 100 procentu . Kazkas minejo grieztai ne Totaliniam sekimui siulyciau tau ir kitiems taip manantiesms nebemyzti i bata ir mesti is galvos tas samokslo teorijas ir panasu mesla, Jei nedarai nieko bloga tai nera ko ir bijoti. o dar prie to pacio butu gerai kad vietoj skambinanciojo numerio pvz (370999 12345) rodytu kas skambina tai yra to numerio skambintojo varda pavarde
Myslius 2013-07-10 22:59
Aha, neblogas feature'as, nereiketu adress book'o praktiskai. Nesijaudintai del kontaktu perkelimo ir pan.
lmn 2013-07-11 00:14
Tai kam tada SIM registracija?
Jomajo 2013-07-11 00:17
gali registruot korteles, numerius, telefonus, gali sikna zeme raizyt teisesauga, bet kol kalinys gales issipirkti atimta rageli pas ta pati priziuretoja, tol visa si sistema kaip lavonui klizma. ir nereikia lygintis su sveicarais ar skandinavais, nes tai du skirtingi pasauliai, ir ne nuo kazkokiu registraciju reikia pradeti, o pirma paziureti i to eilinio priziuretojo atlyginima.
azotas 2013-07-11 00:42
jaigu sautuva gali nelegaliai internete nusipirkt per 5 minutes tai su kortelem tuo labiau nebus problemu kitaip tarent kas nores tas gaus.