„Nokia“ teigia, jog atsisakė „Google Android“ OS dėl baimės kovoti su „Samsung“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil Goku 2013-07-15 15:56
Jei parašyčiau ką galvoju apie dabartinę NOKIOS politiką tai turbūt gaučiau iškart tris įspėjimus.
Windas 2013-07-15 16:05
Pirma priesh kazka rasydamas ar galvodamas, pagalvok kokiais aspektais tau nepatinka windows phone? Pats naudoju jau apie pusmeti, na ir net nzn prie ko prikibti.. tik 1 minusas yra kur pvz man visiskai neaktualus: appsu kiekis... viskas daugiau nematau jame minusu. Is appsu ko reik tikrai yra, kiek socialiniu programu, kiek su sportu susijusiu, kiek pagalbiniu, ar zaidimu. O kad ju kiekis ne toks kaip android ar ios na man tai netrukdo, naudojuosi uz tai patvariu mobiliu
faktas 2013-07-15 16:06
Na jų akcijos po truputį kyla, o susidomėjimas telefonais didėja.
ISG 2013-07-15 16:57
Man tai kliuna vien tas faktas, kad jie stori kaip velnias zino kas Bent jau buvo pries pusmeti...
Simplicity 2013-07-15 16:57
Su Android OS gerai veikia tik labai brangūs išmanieji telefonai. Gal nuskambės juokingai, tačiau bendradarbis savo Galaxy S3 rootino ir statė custom rom, kad tas greičiau veiktų. Pats vis dar turiu Android'ą telefone, kuris teturi 1GHz procesorių ir 512MB RAM — apgailėtinas daiktas ir nė iš tolo negali lygintis su Lumia 620. Windows Phone turiu dar visai neseniai, bet jau dabar žinau, kad prie Android (tokio koks jis yra dabar) aš tikrai negrįšiu. Ir aš tikrai nesuprantu, kodėl mažesni mobiliųjų gaminių rinkos žaidėjai net nėra numatę naudoti Windows Phone kaip alternatyvos Android OS.
DeaD 2013-07-15 17:09
Paporinsiu Simplicity, pačio paskutinis Android buvo su tokiom pat charakteristikom ir jis buvo gal daugiau nei metų senumo - apgailėtinas daiktas. Dabar turiu patį pigiausią WP 8 telefoną - Huawei w1 - 0 priekaištų. WP atrodo labai geras sprendimas dėl poros priežasčių: 1. Galima rinktis telefoną pagal kišenę ir poreikius. 2. Užtikrina sklandų veikimą nusipirkus bet kurį aparatą. Gaunas toks kaip ir tarpinis variantas tarp Iphone ir Android telefonų.
fakitol 2013-07-15 18:41
Kol androidas bus suksis ant VM tol ir reiks kr8vos branduolių ir gigabaitų ram...
Shinigami 2013-07-15 19:02
Vienintelis WP kuri turėjau (ir vis dar stalčiuje guli, veikiantis) - tai HP iPAQ su WP 6.5 Nu ką, savo darbą atlieka. Nors jau atpratęs stipriai mygtukus spaudinėti Šiaip aš laukiu kol Ubuntu Phone išeis. Tikuosi, kad bus greitesnis nei Androidas.
w00xer 2013-07-15 19:08
Tai cia priesistoriniai windows mobile, kurie greiciausiai nieko bendra neturi su dabartiniais windows phone
perro 2013-07-15 19:10
o galėjo likti prie Symbian OS ir tuo pačiu plėtoti Maemo OS, Androido ir taip visur pilna o ir pati OS tikras "šiukšlynas", tuo tarpu WP be galo primityvi, tai manau kad Symbian pats aukso vidurys, nei pernelyg sudėtinga nei primityvi. Geriau optimizuota negu android, jei Nokia nebūtų jos atsisakiusi dabar turėtų stipria trečią vietą smartfonų rinkoje, ir tai tik blogiausiu atveju. Nuo tada kai Nokiai pradėjo vadovauti tas Miscorosoft kultyvuotojas S.Elopas, Nokia pasiekė neregėtas žemumas, o kai rinkoje nebeliko Symbian, Android galėjo pasiimti 80%~ rinkos, iš ko išlošė daugiausiai Samsung.
Paprastas_zmogus 2013-07-15 19:22
O kam reikalingas tas penkiolikos metų senumo Symbian? Jeigu Nokia ir būtų nusprendę pasilikti prie Symbian, šią OS vistiek tektų visiškai iš naujo perrašyti ir tada tai jau nebebūtų Symbian... Tai bet kokiu atveju reikėjo naujos OS. O kadangi Symbian buvo ganėtinas š gabalas, Nokia sprendimas draugauti su MS buvo tikrai nedurnas. MS moka kurti softą, o Nokia nemoka. Išvada aiški.
DeaD 2013-07-15 19:41
Taigi tas Nokios įsikandimas į Symbian vos ir nepražudė jų. Gi kai prasidėjo visas tas Smartphone'ų bumas su IOS ir Android, Nokia vis dar laikės Symbiano, bandė jį tobulint ir rinkos dalis krito valandomis
perro 2013-07-15 20:04
nokia pražudė ne Symbian o WP, Symbian buvo iš esmės modernizuota. Dar berods 2010 2011 Nokia buvo vieni iš lyderių , dabar gi volojiasi dugne, net į pirma penketuką nepatenka, lyginant su dabartine situacija peršasi išvada kad su Symbian Nokiai sekėsi geriau. buve Nokia darbuotojai dirbę prie Symbian kalba apie kad Nokia atsisakė OS kuri generavo pelną ir po to logiškai sekė kritimas, ypač Kinijos rinkoje kur Symbian buvo populiari, buve vartotojai vietoje WP pasirinko Android, ir dabar Nokia turi ka turi.
taskaz 2013-07-15 21:14
Tikrai būčiau pirkęs NOKIA su androind vietoj samsung, kiek turėjau nei viena nokia nenuvylė, ir telefonai nebuvo geriausi tuo metu siūlomi. Taip pat nežinau kodėl nokia nutraukė telefonų skambinimui gamybą, nėra su kuo skambinti, galėtų vėl pradėti gaminti N55 ir pan modelius. Kur ir ekranas buvo normalus, ir veikė gerai.
Creatium 2013-07-15 22:28
Tai, kad Nokia gamina mažosioms rinkoms skirtus telefonus. Patvarūs, ilgai laiko ir nepasigauna virusų. Kitaip tariant, skirti skambinimui.
Sebastijonas 2013-07-15 23:25
, kuris visiškai neatitiko Symbian reikalavimų ir iš viso to meto poreikių, todėl programos strigo, vėlino ar, kitaip tariant, vartotojų patirtis buvo tragiška. Nors ir po keletos atnaujinimų Symbian maksimaliai išspaudė iš geležies ką galėjo ir veikia maksimaliai našiai, tačiau taip procesoriaus nepakeisi, RAM nepridėsi.. Kažkiek tuo metu skaitinėjau informacija ir tokį vaizdą susiformavau, o kas vyko toliau nežinau. Ties N97 mini užsibaigė Nokio's. Mielai grįžčiau prie Symbian. Tas android begalinis integralumas į tinklą trikdo, trukdo, kliudo. WP - nebandžiau.
HDi 2013-07-15 23:39
Na aš ir WP8 naudotojas jau pusę metų, tiesa ne Nokia o HTC WP8X, tai man ši OS tikrai patinka, dėl savo minimalistinio dizaino, paprastumo ir sklandumo Metro sąsaja ir patinka, kai vėliau pasiimi, androidą, tai "kažkas netaip" būna. Yra pas tėvuką Lumia 610, na kaip tokios klasės telefonui, nei žodžio blogo negaliu pasakyti, neturi jis parametrų, na bet sukasi tikrai pagirtinai Aišku turi ir WP šiokių tokių erzinančių minusų, 7.x versijos nepalaiko bluetooth failų siuntimo, neina dokumento įsikelt į telefoną, tik per mailą, erzinimai liečiantys 7 ir 8 WP, kad navigacijos iš esmės nėra jokios normalios, yra tas nokia drive, bet dar neišbaigtas, trūksta funkcijų, bet bendram navigavimui sočiai, galėtų truputį paspartinti darbus prie jos Bent jau WP8 tai naršyklė tik IE, subendrauju aišku, bet opera būtų smagiau Sekantis telefonas manau ir bus WP, tik jau Nokia
dyendy 2013-07-16 01:52
manau dar neatkastas kasnis smart rinkoje tai navigacija. lietuviskai tariant normaliai veikiancios nemokamos nera. google maps butu nieko bet offline su ja net I tupykla nenueisi. smartphone nenaudoju maigau tableta kuris sim nepalaiko,yra seimoj androidphone tai daznai buna kad rodo judejimo krypti ir judanti subjekta ant blanko
tomokoja 2013-07-16 01:58
Gaila kad Nokia dugne, tikrai geri telefonai budavo. Kad android nepasirinko tai gal ir gerai, nes tas android kaip siukslynas. Mano manymu, tai tikrai nera padori OS, o kazkoks bardakas, turintis apetita geleziai. Paaugliam aisku nesvarbu, jie nieko neraukia, svarbu daug appsu ir zaidimu. Taciau kompanijos savo darbuotojam neperka telefonu su Android del akivaizdziu priezasciu. Jei WP patobuletu arba Nokia isknistu kur nors universalesne OS, manau atsitiestu dar. O samsungas valdo didele dali rinkos ne tik ismaniuju telefonu srityj, bet ir daugumoje buitines technikos ir kt. Turi stipru marketinga ir ispopuliarino savo varda. Nors dauguma ju produktu nera verti savo kainos. Perkant kad ir tu paciu korejieciu LG daznu atveju gauni zymiai patrauklesni kainos ir kokybes santyki. Bet cia jau mada/marketingas kolkas Samsungo puseje. Ypac vakaruose, kur zmones neturi laiko dometis, bet kaip zombiai paklusta bandos jausmui ir reklamoms.
ddeividdas 2013-07-16 07:48
OI Androidonę Nokia tikrai paimčiau. Jų dizainas patrauklesnis.