„Nokia“ teigia, jog atsisakė „Google Android“ OS dėl baimės kovoti su „Samsung“  (24)

Kai prakalbame tik apie įrenginio dizainą bei kokybę, daugelis žmonių sutinka, jog suomių „Nokia“ įrenginiai yra ypač kokybiški. Tai galima pastebėti ir su naujuoju flagmanu „Lumia 1020”. Vis dėlto daugelis taip pat mano, jog „Nokia“ Achilo kulnas - „Windows Phone“ OS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau, nei akivaizdu, jog daugeliui kyla klausimas: kodėl „Nokia“ nenaudoja populiariosios „Google Android“ OS? Dažnas turi savo teoriją, tačiau „Nokia“ galva Stephen‘as Elop‘as apie tai prabilo savaip. Jo kompanija į „Android“ daržą nelindo dėl vienos priežasties - kompanijos „Samsung“.

Kai „Nokia“ suprato, jog jos išmaniųjų telefonų strategija yra be galo ydinga, nebeliko nieko kito, kaip pasiduoti „Microsoft“ įkalbinėjimams. Kad ir kaip ten bebūtų, S. Elop‘as gana aiškiai pasakė, jog į „Windows Phone“ pusę buvo pereita tik po to, kai buvo pakalbėta su „Google“.

Studijuodama „Android“ ekosistemą „Nokia“ pastebėjo, jog yra galimybė, kad vienas išmaniųjų telefonų gamintojas gali pradėti dominuoti, kas suomiams nepatiktų. Tuo „vienu gamintoju“ buvo Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“, turintis ypač daug lėšų ir puikią infrastruktūrą.

Pasak S. Elop‘o, „Nokia“ ir „Microsoft“ interesai buvo tiesiog per daug panašūs. „Nokia“ nenorėjo būti mažu, nieko neišskirtiniu „Android“ žaidėju, užgožto „Samsung“ galybės, o „iOS“ OS turi savo šeimininką. Dabar „Nokia“ tampa „Windows Phone“ operacinės sistemos šeimininku, puikiai sutardama su „Microsoft“. Tai yra vienintelis kelias, kuris dar gali išgelbėti „Nokia“

Galimas daiktas, jog dažnas išmaniųjų telefonų naudotojas sakys, jog ta yra nesąmonė, nes „Nokia“ pasiūlytų gerus telefonus, bet reikia pažiūrėti į pavyzdžius. HTC pristatė „One“, bet vis tiek dirbo į nuostolį, o „Huawei“ su „Sony“ yra kažkur toli toli. „Samsung“ valdo „Android“ rinką ir tai sunku paneigti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (24)