„Samsung“ pristatė „Ativ Q“ planšetą su rekordine raiška ir „Windows“ bei „Android“ OS (Video)  (4)

Praėjusią savaitę vykusiame renginyje Europoje Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“ pristatė įdomų įrenginį, apie kurį kiek anksčiau sklandė gandai. Tai „Ativ Q“ vardą gavęs įrenginys, kuris kurtas mintyje turint universalumą. Tiek ir iš fizinės, tiek ir iš programinės pusės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia „Samsung Ativ Q“ dėmesį gali patraukti todėl, jog jis paremtas dvejomis operacinėmis sistemomis: „Windows 8” ir „Android 4.2.2”. Tai nesunkiai pavyko padaryti, nes naujieji „Intel“ procesoriai be jokių didesnių problemų draugauja su „Google Android“ OS. O perjungti operacinę sistemą iš vienos į kitą, kaip buvo rodyta, užtrunka vos porą sekundžių.

„Ativ Q“ korpusas pagamintas iš ypač tvirto magnio lydinio, o pats planšetinis kompiuteris turi paslėptą, visavertę „QWERTY“ klaviatūrą. Ir nors tai atrodo tikrai gražiai, bet prideda labai daug papildomo svorio. 13.3 colio ekraną turintys įrenginys sveria daug - net 1.29 kilogramus.

Tiesa, ekranas daugiau, nei įspūdingas. Pasak „Samsung“, šis 13.3 colio įstrižainės prisilietimui jautrus ekranas turi 3200x1800 taškų raišką, taigi net 275 taškus per colį. Tai - didžiausia raiška planšetiniame kompiuteryje. Kompiuterį varo spartus, naujosios kartos „Intel Core i5 Haswell” procesorius, o čia sutinkame ir talpų SSD diską su 4GB darbine atmintimi.

Video apačioje galite pamatyti, kad „Ativ Q“ pasižymi keturiomis galimomis padėtimis. Jį galima laikyti kaip paprastą planšetinį kompiuterį, ištiesus jį jis virsta mažu, 13.3 colio nešiojamuoju kompiuteriu, ekraną galima pakelti virš klaviatūros ar klaviatūrą palikti už ekrano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (4)