ASUS tiki Windows 8 nešiojamais kompiuteriais su sensoriniais ekranais  (0)

Susitikime su investuotojais kompanijos ASUS prezidentas garsiai pareiškė, kad šių metų pabaigoje ketina „pasimatuoti“ didžiausio pasaulyje nešiojamų kompiuterių su sensoriniais ekranais gamintojo titulą. Dar daugiau – jei būtų apjungti tiek planšetiniai, tiek nešiojami kompanija pretenduotų į didžiausių pasaulyje gamintojų reitingo antrą vietą, užleidžiant į priekį tik korporaciją Apple.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei 2012 metais taivaniečių kompanijų pagamino 19 mln. nešiojamų kompiuterių bei įvairių hibridinių įrenginių, tai 2013 metais gamybos apimtis planuojama padidinti iki 20 – 25 mln. egzempliorių. Savo ruožtu, planšetinių kompiuterių gamybos apimtys turi padidėti dar labiau – nuo 6,7 mln. vienetų praėjusiais metais iki 12 mln. vienetų šiemet. Ir visa tai, ASUS vadovo teigimu, yra pesimistiškiausi vertinimai.

Antra vertus, motininių plokščių gamybos apimtis bus stengiamasi išlaikyti dabartiniame lygmenyje, kuris siekia apie 22 mln. per metus, nors pasauliniai kompiuterių pardavimai, analitikų teigimu, mažės tiek šiemet, tiek ir kitąmet. Kaip jau buvo skelbta anksčiau, netbookų gamyba nutraukta, nors 2012 m. jų gamyba siekė 3 mln. egzempliorių. Be viso kito planuojama aktyviai dalyvauti ir išmaniųjų telefonų segmente, nors nauji produktai bus pasiūlyti tik rugpjūčio mėnesį.

Sprendžiant iš pagarsintų planų, kompanijos pajamos iš tam tikrų produktų šiek tiek keisis. Priminsime, kad 2012 m. IV ketvirčio rezultatai parodė, kad ASUS 59% pajamų gavo iš nešiojamų kompiuterių pardavimų, 20% – iš planšetinių kompiuterių, 12% – motininių ir vaizdo plokščių, iš kitų gaminių – 8%, tuo tarpu netbookai atnešė tik 1% visų pajamų, taigi jų atsisakymas įtakos neturės.

ASUS prezidentas Jerry Shen žurnalistams patvirtino, kad planšetiniai kompiuteriai artimiausiu metu taps vienu pagrindinių kompanijos pelno šaltinių. 2013 metais kompanija pasistengs išplėsti planšetinių kompiuterių asortimentą, kad būtų galima išsikovoti kuo didesnę rinkos dalį. Taip pat pripažinta, kad Windows 8 nesugebėjo pateisinti vilčių, tačiau tikima, kad pastaroji operacinė sistema gerai pasirodys, kai bus išleista kuo daugiau nešiojamų kompiuterių su sensoriniu ekranu.

Kartu buvo išreikštas pesimizmas Windows RT atžvilgiu, taigi ne veltui praėjusiais metais 95% parduotų planšečių buvo su Android platforma. „Šiuo momentu aš vis dar manau, kad Windows RT reikia laiko šuoliui į viršų“, – teigė H. Shen pripažindamas, jog ir 2013 metais absoliuti dauguma ASUS planšetinių kompiuterių bus su OS Android.

Lietuvoje taip pat prieinamas labai platus ASUS produkcijos asortimentas su Windows 8 ir Windows TR operacinėmis sistemomis:

  • ASUS nešiojami kompiuteriai su Windows 8,
  • ASUS ultrabook kompiuteriai su Windows 8,
  • ASUS ultrabook kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu ir Windows 8,
  • ASUS ultrabook kompiuteriai su lietimui jautriu dvipusiu ekranu ir Windows 8,
  • ASUS planšetiniai kompiuteriai su Windows 8,
  • ASUS planšetiniai kompiuteriai su Windows RT

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)