Kitąmet Seagate išleis 6 TB talpos kietą diską  (0)

Kompanija Seagate savo kietus diskus jau kurį laiką aprūpina 1 TB talpos magnetinėmis plokštelėmis. Tai leidžia 4 TB talpos diskuose naudoti tik keturias plokšteles. Kai kurie kietų diskų modeliai turi ir penkias plokšteles, o tai leidžia kalbėti apie realių 5 TB talpos diskų pasirodymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Seagate neketina atsilikti kompanija Western Digital (WD). Jos neseniai įsigytos kompanijos Hitachi inžinieriai dar šiemet žada serijiniu būdu pradėti gaminti heliu pripildytus kietus diskus, kuriuose yra net septynios magnetinės plokštelės. Kitąmet TDK ketina išleisti 2 TB talpos magnetines plokšteles. Tiesa, čia būtų naudojamas duomenų įrašymo su „lazeriniu pašildymu“ metodas, taigi mūsų laukia bent keli evoliuciniai HDD raidos etapai.

Puslapis MYCE praneša, jog kompanija Seagate kitų metų antroje pusėje planuoja išleisti 5 TB ir net 6 TB talpos kietus diskus. Pastarieji bus 3,5“ formato, priklausys Constellation šeimai, taigi jų pasirodymas pirmiausia numatomas verslo segmente.

Be to, 2014 metų pabaigoje bus 2,5“ formato ir 2 TB talpos kieti diskai, taip pat skirti serverių rinkai. Akivaizdu, jog po kurio laiko analogiškos talpos kieti diskai pasieks ir vartotojų rinką.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: