HGST pristatė heliu užpildytą standųjį diską  (7)

Kompanija HGST, kuri visai neseniai tapo "Western Digital" dukterine firma, pristatė naują standžiojo disko platformą, kurioje hermetiška įrenginio zona užpildyta heliu. Gamintojo teigimu, tai leidžia padidinti standžiojo disko talpą, kadangi smarkiai sumažėja mechaninių elementų trintis su juos supančiomis dujomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai kartu leidžia žymiai pagerinti TCO (Total Cost of Ownership) rodiklį, kuris ypač aktualus duomenų apdorojimo centrams ir „debesų“ infrastruktūroms. Naujoji platforma kartu su kitomis firminės technologijomis leidžia standžiuosiuose diskuose su keliomis magnetinėmis plokštelėmis smarkiai padidinti talpos auginimo potencialą ir sumažinti TCO eilei metų į priekį. Iš privalumų galima paminėti ir tai, jog HGST naujovė leidžia gaminti 3,5“ formato standžiuosius diskus, kuriuose yra iki septynių magnetinių plokštelių. Helio tankis yra septynis kartus mažesnis nei oro, aiškina gamintojas, o tai reiškia, jog mažėja pasipriešinimas, trukdantis didinti plokštelių skaičių, o tai leidžia sumažinti mechaninių HDD dalių energijos suvartojimą.

Judančio dujų srauto jėga taip pat sumažėja, o tai leidžia duomenų skaitymo/įrašymo galvutes patalpinti arčiau magnetinės plokštelės. Tokiu būdu, didinti galima ne tik plokštelių skaičių, bet ir didinti duomenų įrašymo tankį (arčiau galvutės – didesnis tikslumas). Daug mažesnės pasipriešinimo jėgos ir didesnis šiluminis helio laidumas leis sumažinti standžiojo disko kaitimą, o kartu jis skleis mažiau triukšmo.

Tam, kad būtų sukurta naujo tipo platforma, HGST specialistams prireikė pasidarbuoti daugiau nei šešerius metus. Laikas ir kiti resursai buvo skirti naujų medžiagų kūrimui, inžineriniams egzemplioriams bei gamybos procesams kurti. Standžiųjų diskų su nauja technologija pavyzdžiai jau paruošti, dar daugiau, juos vakar turėjo garbės pamatyti investuotojams skirto "Western Digital" renginio, vykusio Kalifornijoje (JAV), dalyviai. Kūrėjai palygino „helio“ diską su įprastu, kuris užpildytas oru. Naujasis sprendimas energijos suvartoja 23% mažiau, tuo tarpu W/TB santykis, atsižvelgiant į didesnę dviejų plokštelių talpą, pagerėjo 45%. HGST naujojo HDD temperatūra, savo ruožtu, buvo 5°С mažesnė, nei įprasto standžiojo disko.

Tikimasi, jog pirmieji serijiniai produktai su nauja platforma rinkoje pasirodys 2013 metais: I ketvirtyje debiutuos pažintiniai egzemplioriai, tuo tarpu II ketvirtyje nauji diskai turėtų pasirodyti plačiojoje prekyboje. Reikia pažymėti, jog kaupikliai visų pirma skirti verslo segmentui (bent jau iš pradžių), o jų talpa startuos nuo 6 TB žymos. Detalios charakteristikos paaiškės arčiau debiuto rinkoje momento. Įdomu tai, jog „helio“ diskų plėtrai bus naudojamas HGST prekės ženklas.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: