„Samsung“ kietųjų diskų daugiau nebebus  (9)

Iki šiol korėjiečių bendrovė „Samsung“ buvo gerai žinoma kietųjų diskų gamintoja. Deja, nuo šiol šios bendrovės vardu pavadintų kietųjų diskų nebeišvysime, kadangi jų gamybos padalinį nupirko bendrovė „Seagate“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pasklido gandai, jog „Samsung“ gali parduoti minėtąjį padalinį. To priežastimi tapo sumažėjęs kietųjų diskų padalinio pelnas. Taip „Samsung“ ketina gerokai pagerinti savo finansinę padėtį ir galėtų sutelkti visą savo dėmesį į produktus pagrįstus „flash“ atminties lustais, o gal net ir išleisti SSD kaupiklių seriją.

„Samsung“ už savo padalinį tikėjosi gauti apie 1.5 milijardo JAV dolerių, o tarp galimų pirkėjų minėtos kelios bendrovės. Viena iš jų - rinkos lyderė „Seagate“, pagal gandus siūliusi tik 1 milijardą JAV dolerių. Kita stambi kietųjų diskų gamintoja, bendrovė „Western Digital“, šį kovą paskelbė apie „Hitachi“ kietųjų diskų gamybos padalinio įsigijimą už 4,3 milijardo dolerių. Taip „Western Digital“ rinkos dalis padidėjo iki maždaug 50 %.

Savaitės viduryje oficialiai paskelbta, jog sandoris sėkmingai įvyko – padalinio pirkėja „Seagate“ sumokėjo 1,37 milijardo JAV dolerių. Dabar „Samsung“ planuoja visą dėmesį skirti naujojo tipo SSD diskų gamybai. Iki sandėrio „Seagate“ rinkos dalis siekė 30 %, tad „Samsung“ padalinio įsigijimas leis sumažinti atsilikimą nuo „Western Digital“.

Dar metų pradžioje įprastojo tipo kietuosius diskus gamino net penkios kompanijos, tačiau dabar jau teliko tik trys – „Seagate“, „Western Digital“ ir „Toshiba“, tačiau „Toshiba“ prijungimas prie vieno iš didžiųjų gamintojų taip pat yra labai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: