Samsung Smart TV televizoriuose pilna saugumo skylių  (3)

Panašu, kad artimiausioje ateityje kibernetiniu saugumu turės susirūpinti ne tik asmeninių kompiuterių, tačiau ir automobilių bei buitinės technikos savininkai. Konferencijoje Black Hat 2013 kompanijos ISEC Partners specialistai atliko parodomąjį įsilaužimą į Samsung Smart TV televizorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IT saugumo ekspertai Aaron Grattafiori ir Josh Yavor nusprendė parodyti visas korėjiečių televizorių ir jų aplikacijų silpnas vietas. Saugumo spragos leidžia gauti prieigą prie integruotų web kamerų, o neretai ir pasisavinti privačius vartotojų duomenis. Maždaug pusė „skylių“ yra lokalaus pobūdžio, tuo tarpu likusiomis saugumo spragomis gali „dirbti“ nuotoliniu būdu.

Pasirodė, kad Samsung „išmanieji“ televizoriai visiškai neturi kokių nors ugniasienių ar rimtesnių autentifikacijos sistemų, todėl gali tapti labai lengvu hakerių taikiniu. Aptikta, kad galima pasinaudoti „siaurame rate“ puikiai žinomais metodais. Tai leis gauti prieigą prie lokalaus tinklo, Wi-Fi sertifikatų, tarpinės atminties, naršyklės istorijos ir t.t.

IT saugumo ekspertai teigia, kad apie minėtas saugumo spragas Samsung buvo informuota dar 2013 metų sausio mėnesį, tačiau dauguma televizorių modelių kaip buvo pažeidžiami, taip ir liko. Tokiu būdu, galima patarti tik viena: jei jūsų televizorius turi web kamerą, geriau prieš žydruosius ekranus nedarykite ko, po ko paskui nereikėtų labai gailėtis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)