Kinija skelbia atrėmusi galingiausią iki šiol kibernetinę ataką  (0)

Kinijos interneto tinklą prižiūrinti organizacija skelbia, kad šalis atlaikė didžiausią iki šiol kibernetinę ataką, dėl kurios dauguma kiniškų tinklalapių laikinai buvo nepasiekiami, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informavo Kinijos interneto tinklo informacijos centras, į serverius, kuriuose yra talpinami kiniški tinklalapiai, buvo nukreipta vadinamoji „DdoS“ (angl. distributed denial of service) ataka. Ją vykdant į taikinius nukreipiamas milžiniškas užklausų kiekis, o nesugebėdami jo apdoroti serveriai „užlūžta“.

Ataka prasidėjo sekmadienį 2 val. nakties vietos laiku ir truko daugiau nei dvi valandas. Koks buvo šios atakos srautas nenurodoma, taip pat Kinijos atstovai nespekuliuoja, kas galėjo būti atsakingi už šią ataką.

Primename, kad šių metų kovą buvo skelbta apie galingiausią visų laikų kibernetinę ataką, kurios metu DDoS užklausų srautas siekė 300 gigabitų per sekundę. Ši ataka prasidėjo įsiplieskus ginčui tarp serverių prieglaudą siūlančios Olandijos bendrovės „Cyberbunker“ ir brukalų filtravimo paslaugas teikiančios organizacijos „Spamhaus“. Dėl šios atakos visame pasaulyje pastebimas interneto srauto sulėtėjimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)