Apple tylomis pakeitė teiginius apie atsparumą virusams  (9)

Nuo seno Apple ir jos gerbėjai didžiuodavosi, jog kompanijos programinė įranga atspari kompiuteriniams virusams. Panašu, jog tendencijos keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsiradus Flashback botnetui, kuris atakuoja Mac kompiuterius, Apple iš savo puslapio pašalino teiginius, kad Mac operacinė sistema X (OS X) yra atspari virusams.

Apple pašalino ankstesnį teiginį „Jis nepasigauna kompiuterinių virusų“ ("It doesn't get PC viruses") ir pakeitė į „Jis sukurtas būti saugus“ ("It's built to be safe") ir „Apsaugok savo duomenis. Nieko nedarydamas“ ("Safeguard your data. By doing nothing") į „Saugumas. Įstatytas viduje“ ("Safety. Built in"). Senų ir naujų žinučių palyginimas dabar prieinamas čia.

Pasak Sophos U.S. vyriausiojo technologijų konsultanto Grahamo Cluley'io, tai yra ženklas, kad Apple pradėjo žiūrėti į saugumą rimtai.

„Regiu pranešimo pasikeitimus, stumiamus jų prekybos skyriaus, kaip svarbius kūdikio žingsnelius.,“ rašo jis savo tinklaraštyje.

„Tikėkimės, daugiau Apple Mac savininkų irgi mokosi žengti svarbius saugumo žingsnius – tokius, kaip antivirusinės įrangos diegimas.“

Be to, kad Apple pakeitė reklamines žinutes, dar išleido saugumo nurodymus iPhone operacinei sistemai iOS ir paskelbė vasarį, kad OS X 10.8, arba Mountain Lion, turės naują programą, vadinamą Gatekeeper kuri ribos, kurias programas naudotojai gali instaliuoti savo įrenginiuose.

Cluley'is nėra vienintelis saugumo ekspertas, raginantis Apple pagerinti jos OS apsaugą.

Nesename interviu, duotame Computerworld Australia, vienas iš Kaspersky Lab įkūrėjų Eugene'as Kaspersky'is sakė, kad [Apple] kompsnijai reikia pailginti senesnių operacinių sistemų palaikymą. Pavyzdžiui, šių metų gegužę Apple nutraukė OS X 10.5, dar žinomo, kaip „Leopard“ palaikymą, kai buvo išleista OS X 10.7.

„Apple nutraukė kai kurių senesnių operacinių sistemų palaikymą, bet vis dar yra milijonai žmonių, naudonačių šias sistemas,“ pažymėjo jis. „Tai reiškia, kad jei bus rasta pažeidžiamumų, bet kokie blogi vyrukai galės laisvai užkrėsti šiuos įrenginius.“

Computerworld Australia susisiekė su Apple Australia, bet šie nuo komentarų susilaikė.

Hamish Barwick,
Computerworld-Australia,
www.pcworld.com/article/258183/apple_quietly_pulls_claims_of_virus_immunity.html

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Vytautas Povilaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)