Masačiusetso technologinio instituto mokslininkai sukūrė 110 branduolių procesorių  (0)

Mokslininkai iš Masačiusetso technologinio instituto (MIT) sukūrė net 110 branduolių turinčią mikroschemą, kuri turėtų padėti, didinant procesorių produktyvumą bei energetinį efektyvumą. Naujasis kūrinys pavadintas „Execution Migraine Machine“, rašo puslapis PC World.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbdami su šiuo galiūnu, mokslininkai iš MIT nori išsiaiškinti, kaip būtų galima sumažinti mikroschemoje vykstantį „eismą“, konferencijoje Hot Chips 2013 pasakojo MIT aspirantas Mieszko Lis.

Paprastai duomenų apsikeitime dažniausiai dalyvauja branduoliai ir spartinančioji atmintis. Savo ruožtu, 110 branduolių turinčioje mikroschemoje spartinančioji atmintis pakeista bendru atminties moduliu, tokiu būdu, duomenų perdavimo kanalų skaičius buvo sumažintas. Mikroschema taip pat gali nuspėti duomenų perdavimo tendencijas ir taip sumažinti ciklų, reikalingų duomenų apdorojimui ir perdavimui, skaičių.

MIT sukurtos technologijos privalumai galėtų pasitarnauti ne tik serveriuose, tačiau ir mobiliuose įrenginiuose – juk šiose srityse energetinės sąnaudos yra ypatingai svarbus aspektas. Naujasis sprendimas leidžia duomenų perdavimo srautus sumažinti 14 kartų, o tai leidžia spartą padidinti maždaug 25 proc.

Šiuo metu 110 branduolių mikroschema pagaminta, naudojant 45 nm technologinį procesą, kristalo plotas sudaro 10 kv. mm. Kokia mikroarchitektūra buvo panaudota, kuriant naująjį procesorių, mokslininkai iš MIT nutylėjo. Pasakyta tik tiek, kad tai nėra kompanijos Tilera sukurta mikroarchitektūra, kuri taip pat leidžia kurti iki 100 branduolių turinčias mikroschemas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)