Energetikas: visuotinis centrinis šildymas turi išnykti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Moribus 2013-10-11 13:50
Tai ar įmanoma vienam butui atsijungt nuo visos sistemos ir įsirengt autonominį dujų šildymą?
Arns 2013-10-11 14:23
šiaip žmogiškai tariant, neturi teisės. Nors bandymų, net ir piktavališkų, nupjaunant radiatorius pasitaiko, bet per teismus nieko neįrodo.
SaMaras 2013-10-11 14:26
Gyveni kolektyvinėje nuosavybėje kur ir lauko sienos ir pamatai ir stogas ir daugybė dalykų yra bendra, todėl ir šildymas yra bendras, o visas namas (aišku nevisai paprastai), bet gali atsijungti nuo centrinio šildymo ir šildytis pasirinktu ir suderintu būdu
PovilasIT 2013-10-11 14:31
Kazkur skaiciau, kad kazkam buvo pavyke atsijungt, jeigu tikrai eitu atsijungt, as tikrai rinkciausi nauja elektrini konvekcini sildyma savo butui, nedegina oro, ji galima reguliuot per telefona, reguliuoti sildymo grafikus, pagal poreiki, nes dabar su tais radiatoriais ale, reguliuojasi kiek nori sildytis, tai gryna nesamone, jie gerai syla kai lauke buna -20, o dabar jei lauke -5, tai ar ant 2 atsukes ar ant 5 visai nesiskiria ju kaitrumas, vos siltas buna, o bute vistiek vesu, o kai buna lauke -20, tai ir bute silta, tai kas cia per nesamones, uz ka as moku?:)
AT 2013-10-11 14:50
Manau centrinis šildymas nera blogai. Blogai tai, kad monopolinė veiklos sritis buvo perduota privačiam verslui. Tai dydziausia savivaldybiu klaida, kuri buvo padaryta, del musu nepatirties ir naivumo. Neisivaizduoju i kokia kita sildymo sistema galetu pereiti senas daugiabutis, kad tai butu naudingiau, be grandioziniu investiciju. Pastatu renovacija, apsiltinimas zinoma butinas.
SaMaras 2013-10-11 15:19
Buvo laikai kai buvo galima, bet pamatė kad nesąmonė gavosi todėl nebeleidžia. Seni daugiabučiai visiškai nepritaikyti tokiam šildymo būdui, kad kiekvienas galėtų reguliuotis.. gerai jei visi kaimynai normalūs. Žinau kas gyvena atsijungę nuo centrinio visą namą.. viskas buvo gerai, džiaugėsi kad šilta, mažai mokėti reikia.. atėjo krizė, kaimynai apačioj netekę darbo šildymo beveik visai nejungia.. vienam kambaryje palaiko ~16 kituose iš viso kad tik vanduo nešaltų, kaimynai viršuje išsikraustė ir iš viso buto niekas nešildo.. tai tą butą šildyk nešildęs.. grindys ledinės ir visa šiluma per lubas.. ką tada daryt? o dėl atsukimo radiatorių tai kažkiek reguliuojasi iš šilumos mazgo, ir tiekia pastovią termofikato temperatūrą priklausomai nuo lauko oro temperatūros, o termogalvos prie radiatorių jos radiatorių temperatųros nereguliuoja, ir kai pasiekiama užduota tempertatūra (paprastai 3 atitinka ~20 laipsniu oro temperatūrą) tuomet uždaro visiškai šilumnešio tiekimą i radiatorių.. taigi jei patalpoje 13laipsniu ar atsukęs ant 1 ar ant 5 radiatoriaus temperatūra bus tokia pati (kokia ateis iš šilumos mazgo)
immortallt 2013-10-11 15:54
susitvarkykit name šildymo sistemą. Jei labai nori, gali padaryti ir radiatorius valdomus kompiuterizuoto termostato. O konkurencija gal ateis, kai privatininkai pradės tiekti šilumą ir konkuruos dėl kainos. Kas dėl geoterminių ir pan., tai sudetingai pavyks... Oras-oras... Gal ir neblogai, bet reikia žiūrėti dar buto išplanavimą ir nėra taip jau pigu, kaip visi nori įtikinti.
DvD's 2013-10-11 20:35
Oi tie suomiai , lygina Švediją su Lietuva.... Kaip pas mus bus toks pragyvenimo lygis tai gal ir galėsim kekvienas daugiabutis šildytis kaip norim, atsijungt nuo centrinio ir pereit prie individualaus šildymo ne tūkstanti ir ne du kainuoja... O kai trečdalį senojo, neekonomiško daugiabučio pensinkai sudaro, kitas trečdalis už minimumą dyrba, iš ko jie tuos pinigus sukrapštys??
dds 2013-10-11 22:12
http://tar.tic.lt/Default.aspx?id=2&ite ... 0FD840BA61 turbūt įstatymiškai galima būtų nustatyti minimalią temperatūrą senų daugiabučių butuose, bent jau 18 laipsnių, kas yra minimali temperatūra pagal higienos normas, 14-16 laipsnių yra ribinės vertės koridoriuose, jei yra nesąžiningų, tada techniškai yra nesudėtinga sudėti užplombuotus temperatūros daviklius kiekvienoje patalpoje, kurie siųstų duomenis radijo ryšiu, jeigu kuris sugalvojo pašildyti daviklį dirbtiniu būdu, tada atėjai ir paklausei, šilumos, dujų ir elektros skaitikliai stovi, kokiu būdu šildėtės?
rimasD 2013-10-11 23:32
Kol centrinio šildymo Kwh kaina bus apie 20 ct, o elektros 50 ct, nėra kalbos kad kas pasikeis, nebent jei centrinio šildymo monopolija ima mokestį ir už laiptines, ir t.t.
dds 2013-10-12 00:19
Kalba tikriausiai eina ne apie kainas, o apie apskaitą ir galimybę nepriklausomai reguliuotis naudojimą, centrinis šildymas ir turėtų būti pigesnis nei elektra, nes šiluma yra šalutinis produktas gaminant elektrą šiluminėse ar atominėse elektrinėse, elektrinė turi kažką šildyti, jei ne namus, tai kokį ežerą ar upę
immortallt 2013-10-12 12:04
Laiptines šildomos beveik visur. Mūsų name jos šildomos tik stipriai nukritus minusui. Kitur - nuolat.