„Apple“ naujienų lietus: atšviežinti „Macbook Pro“ ir dykai dalijama „OS X Mavericks“  (8)

Amerikiečių kompanija „Apple“ antradienį pažėrė visą šūsnį naujienų: pristatė naujus planšetinius kompiuterius „iPad Air“ ir „iPad Mini 2“, atšviežino kompiuterių „Mac“ liniją ir pranešė, kad naują operacinės sistemos versiją „OS X Mavericks“ esami kompiuterių savininkai galės įsidiegti už dyką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-23 „Apple“ naujienų lietus: atšviežinti „Macbook Pro“ ir dykai dalijama „OS X Mavericks“  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujovių pristatymą „Apple“ pradėjo nuo operacinės sistemos „OS X Mavericks“ pristatymo. Kompanijos viceprezidentas Craigas Federighis pareiškė, kad jos naudotojai išsyk pajus skirtumus: platforma efektyviau naudos operatyviąją atmintį „suspausdama“ nenaudojamus duomenis, taigi bus galima be vėlinimo ar strigimų naudoti daugiau programų. Nešiojamųjų kompiuterių savininkus nudžiugins tai, jog operacinė sistema veiks taupiau, o tai leis pailginti baterijos darbo laiką. Pristatytos ir naujos programos bei patobulinti darbo įrankiai.

Visgi didžiausia naujiena buvo tai, kad „OS X Mavericks“ bus galima atsisiųsti nemokamai. Ši operacinė sistema tiks visiems „Mac“ kompiuteriams, išleistiems po 2007 metų. Ją galima atsisiųsti jau po pristatymo.

Nauji, pigesni „Mac‘ai“

Renginyje „Apple“ pristatė ir naujus 13 bei 15 colių įstrižainės „Retina“ ekranus turinčius kompiuterius „Macbook Pro“. Mažesnysis naudos ketvirtosios kartos „Intel Haswell“ procesorių, bus lengvesnis (1,57 kg) ir plonesnis (1,8 cm) už pirmtaką, be įkrovimo galės dirbti 9 valandas, o kainuos 200 dolerių pigiau – 1,3 tūkst. dolerių. Didesnysis naudos penktosios kartos „Intel Crystalwell“ procesorių, o be įkrovimo galės veikti 8 valandas. Jis taip pat atpigo 200 dolerių ir nuo šiol kainuos 2 tūkst. dolerių. Šie kompiuteriai prekyboje pasirodo jau po pristatymo.

Ankstesnių „Macbook Pro“ pasiūlą, charakteristikas ir lietuviškas kainas galite peržiūrėti čia.

Taip pat pristatytas naujas „Mac Pro“ asmeninis kompiuteris, kurio pirkėjai galės rinktis „Xeon e5“ procesorius su 4–12 branduolių ir iki terabaito talpos SSD disku. Maža to, šis kompiuteris naudos 70 proc. mažiau elektros energijos nei ankstesnis „Mac Pro“, o jo modifikacijų kainos prasidės nuo 3 tūkst. dolerių. Senesnių „Mac Pro“ modelių charakteristikas ir lietuviškas kainas galite peržiūrėti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (8)