Ketvirtadaliui „Windows“ kompiuterių naudotojų Lietuvoje kitąmet kils problemų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bala 2013-11-01 03:50
O jei performuluoti antraštę "Ketvirtadaliui Microsoft klientų Lietuvoje kitąmet kils problemų"? Realybėj klientai po truputį numigruos pirkdami naują geležį.
Shinigami 2013-11-01 08:43
Užblokavus internetą per kur ateis virusai? Galės ateiti tik per USB raktus. O tai ir yra rūpinimasis saugumu patiems. Jei įranga vos vos sukasi tai nereiškia, kad laikas atsinaujinti. Viskas priklauso nuo to kam ta įranga naudojama. Jei tai skirta tik kažkokiems lengviems ir ne pastoviems darbams, kaip pildyti kokius žurnalus ir panašiai. Tai gali ir vos vos suktis, koks gi skirtumas?
prusas 2013-11-01 08:46
MS arogancija ir vartotojų prievartavimas pjauna šaką ant kurios sėdi. Užtektų Androidui pradėti rašyti CAD programas ir MS žlugtų. Metro pribaigs MS.
Evaldas 2013-11-01 17:19
Kai įranga pakankamai gera ir programinė įranga sukasi taip pat gerai, o ne juda su kriukiu, tai ir visai darbas kitoks, tas pačias užduotis greičiau atlikt galima. Be to minėjo, kad dirba vaistinėje(lyg ir) tai ko gero pastoviai naudojamas daiktas PC, o ne kartais įjungiamas. Na čia bent mano suvokimu. Juolab, kad kompiuteris dabar nėra kokia nors prabangos prekė.
- 2013-11-01 17:37
Nebus to. Linuksams yra tų CAD'ų, bet jie niekiek nepopuliarūs. Tas pats bus su Androidu.
Talkatif 2013-11-01 18:44
Tai kad androidas jau pripjovė tą M$. CAD naudoja labai maža dalis operacinių rinkos.
Shinigami 2013-11-01 22:03
Na nežinau. Kur vaistinėje, be sąrašų pildimo, daugiau galima naudoti kompiuterį. Abejočiau, kad net wordas ten butu reikalingas. Nekalbant apie sunkesnes programas. Juk vaistinėje dirbama su vaistais, o ne kompiuterių.
Evaldas 2013-11-02 10:01
Visur kompiuteriu dirbama dabar, kur bent šiek tiek daugiau kvalifikuotesnis darbas. Na ir pats neseniai buvau pas giminaičius, įrašiau naujai XP, viską nustačiau performancui, taip sakant vašką iš š spaudžiu, na bet taip stabdo... Pakentėt dieną kitą eina, bet šiaip ne naudojimasis kompiuteriu, o kančia.
Niemand 2013-11-02 17:46
Senoje, milijardų userių testuotoje, milijonų hackerių laužytoje sistemoje iš principo negali būti daugiau klaidų, nei šviežioje tik pagamintoje sistemoje Nei septyniukė, nei aštuoniukė niekuo nepranašesnė už XP, vienintelis dalykas, priversiantis visus migruoti - geležies keitimas, kai nebebus draiverių XP.
assa 2013-11-03 00:23
nesinori nieko sakyt, bet gal jums akiu vitaminu,mm?o tau vaistinej, kuomet vaistus parduoda, su skaitliukais kaina ir nuolaida paskaiciuoja? maximoj irgi turbut su skaciuotuvu pardaveja skaiciuoja? jei be ironijos,tai net mano tevukas su draugeliu ikure II,kurioj austo slegio zarnas gamina, pasistate kompa,nes buhalterei geriau,patys zada is sumines i kiekine apskaita pereit, o ir soliteris yra
Shinigami 2013-11-03 08:51
Nesinori nieko sakit, bet gal tau su galva kažkas negerai? Prie kasos dažniausiai naudojamas kasos aparatas, o ne kompiuteris. Antra tokiems darbams per akis ir sovietinio žalsvu ekranu kompiuterio. O soliteris ne įeina į darbo užduotys. Todėl ir klausių, kur vaistinėje reiktu galingo kompiuterio? O ne kur reiktu kompiuterio. Jei anksčiau kompiuteris pirktas su XP tai ir dabar jis su XP suksis taip pat gerai kaip ir anksčiau. Nebent MS su savo atnaujinimais specialiai padarė taip, kad stabdytu ir kuo greičiau pereitu ant naujesnių win. Pati imliausia programa kuria galima naudoti vaistinėje exelis. Imlesnės nesugalvoju.
Simplicity 2013-11-03 10:01
Tu dar kažkur praėjusiam amžiuj užstrigęs... Praktiškai visos šiuolaikinės darbo vietos yra kompiuterizuotos. Paprastus, prie nieko neprijungtus kasos aparatus naudoja nebent tik taksi vairuotojai ir gėlių pardavėjai. Visi kiti kasos aparatai yra ne kas kita, o normalūs kompiuteriai su per COM ar USB prijungtais stalčiais. Žinoma, ne visi jie dirba su Windows OS.
Julius 2013-11-03 13:20
Na, turiu pažįstamą buhalterę, kuri nedidelėje firmelėje iki šiol dirba DOS aplinkoje, kurioje naudoja dosinę apskaitos programą Skaita. Ir nieko, viskas veikia
jureivis 2013-11-03 14:08
As kai nesu kompiuteriu specialistas, o juos naudoju dazniausiai laive filmus ziureti ir internetu pasinaudoti. Iki siol turejau 5metus, sena kompiuteri su win XP ir man jis puikiai veike, bet deja sugedo ir teko nauja nusipirkti, pries kelis menesius. Nepirkau galingo kompiuterio o paprasta uz 15000LT su win8. Tai ka as galiu pasakyti, jau nervai nebelaiko man juos naudoti... Kiekviena diena vis kokia programa islenda, kuria maikrosoftas irase man... ir reikia nusipirkti... Nuotrauka kokia atidarius, atidaro kazkokioj nesveikoj programoj maikrosofto, kur per visa ekrana buna ir kol surandi kaip isjungti uztrinkti pora minuciu.. Klausiau programuotojo ka daryti ar imanoma irasyti ant sito kompo XP windausus, sake nlb nes draiveru nebus, bet gali pameginti paieskoti kitu draiveriu, kurie tiktu, bet tai kainuos 100lt... tai galvoju gal jau pribrendo reikalas sumoketi tuos 100lt.. nes tikrai jau nervai nebelaiko...
Evaldas 2013-11-03 14:12
Sunku tais Windows 8 naudotis. Pats turiu ir jokių Tavo minėtų problemų, o rašytis XP į tokį kompiuterį, tai tas pats kas golfo variklį į Ferrari montuot.
Julius 2013-11-03 17:04
Tai tokiam vartotojui būtų geriausia išeitis suinstaliuoti Linuxą ir nesukt galvos. Žmona panašiems dalykams naudoja gan seną kompiuterį. Prie Linux, būdama literatė o ne kokia fizikė priprato per pusvalandį.
Simplicity 2013-11-03 18:04
Viskas lengvai keičiama ir nustatoma. Jei neįtinka tai, kad programas atidarinėja Modern UI aplinkoje, tai visada galima paspausti dešiniu pelės mygtuku ant nuotraukos ir išindusiame meniu pasirenkam Open with... > Windows Photo Viewer. O už visokiausias neaiškias programas gali dėkoti kompiuterio gamintojui. Tiesa, visos tokios programos yra lengvai pašalinamos apsilankius valdymo skyde (Control Panel).
AP0323 2013-11-04 10:44
kas nori senuku neismesti, geriausias sprendimas - Lubuntu 13.10 ir ypac jei daugkas intel integruota, nereikia knistis ir dar prikelsit PC naujam gyvenimui...
elcucuy 2013-11-04 12:03
Aš į savo seną 7,5 metų laptopą įsirašiau Lubuntu, ir kompas atgijo antram gyvenimui. seniau xp net katik perrašius prisiloginus dirbt buvo galima gal tik po 5 min, o lubuntu praktiškai iš kart. Resursų naudoja kelis kart mažiau, nėra buvę kad programa pasikabintu ir rodytu not responding (ant xp nuolat taip budavo), atrodo desktopas gražiai, dirbti gerokai maloniau + jokio galvos skausmo dėl virusų. Jei kompą naudojat neto naršymui, muzikai ir filmams, rašto darbams (ir nebūtinas .doc formatas) rekomenduojų lubuntu, kurį išleis 14.04, nes jo suportas bus ilgesnis (5 metai) nei dabartinio (kuriam suportas tik 9 mėn). Aišku visiškam lameriui netiks