MIT specialistai parodė ekrano su keičiama forma technologiją (Video)  (1)

Masačiusetso technologinio instituto (MIT) specialistai pademonstravo dinamiškai savo formą keičiančio ekrano technologiją. Pastaroji numato, kad paviršius gali ne tik atvaizduoti informaciją, tačiau ir greitai pakeisti reljefą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis ekranas vadinasi inFORM. Jį sudaro specialus vamzdelių masyvas. Kiekvienas iš jų gali judėti aukštyn arba žemyn, iškilti virš paviršiaus į skirtingą aukštį. Šis gana paprastas mechanizmas leidžia įgyvendinti daug skirtingų idėjų. Ekraną inFORM naudojant kartu su Microsoft Kinect, galima pasiekti įdomių rezultatų. Judesių sensorius gali sukurti gana detalų 3D objektų žemėlapį, tuo tarpu MIT sistema gautus duomenis perduoda vamzdeliams, kurie, pavyzdžiui, atvaizduoja vartotojo rankas. Tai leidžia dirbti nuotoliniu būdu su realiais daiktais.

Šiuo metu MIT specialistai svarsto įvairius inFORM panaudojimo variantus. Esminės kryptys – tai kompiuterinės tomografijos 3D vizualizacija ir kiti medicininiai tyrimai, sąveika su daiktais ir fizinių objektų valdymas. Dar viena įdomia kryptimi tapo vietovės modelio atvaizdavimas. Tai būtų naudinga landšafto planuotojams ir architektams.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: