Mobiliųjų operatorių kainų karas: „Tele2“ atkirto „Bitei“ ir pakeitė savo reklamą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2013-11-22 11:04
Ilgi pokalbiai, o ypač SMS visiškai nedomina, geriau duotų neribotą mob. internetą už mokestį.
iSimon 2013-11-22 11:45
konkurencija jega!
rwc 2013-11-22 12:13
, o manęs tas šmob. šminternetas visai nedomina. Atpigintų roamingą, nes nusibodo finansuoti spuoguotų vaikigalių plepalus. Savo išmanučius androidus ir galaksius su žmona praktiškai išmetėm per langą, grįžom prie plytukių. Nes nusibodo dykai plepėti valandas gretimuose pastatuose, o sumokėti po 1500-2000 "už kitas paslaugas" - t.y., OS apdeitus ar verslo pokalbius užsieniuose.
PrefixS 2013-11-22 15:54
Jei ne BITE turbūt TELE2 ir toliau luptu pinigus iš visų, laikas nuleisti juos ant žemės. Puiku jog po truputį į saulės šviesa išlenda pigesnis mob. internetas. Užtektų plano su 60min. 1000SMS ir 1GB, nebrangiai. Arba tiesiog daro neriboto interneto planus tik su ribotu greičiu. Laukia interneto pasiūlymų iš OMNITEL, nes jie kol kas šioje srityje yra lyderiai.
Unikali durnaropė 2013-11-22 17:15
Omnitelis ir taip siūlo neribotą internetą ribotu 64 kbps greičiu. Tik kol kas niekas labai garsiai to neafišavo. Turiu omeny tuos naujuosius išmaniuosius jų planus.
faktas 2013-11-23 23:53
Pakentėk, man atrodo, kad įstatymuose numatyta kitais metais visoje ES ryšį apmokestinti pagal turimo operatoriaus tarifus.
Arthuras 2013-11-24 00:05
Bėda ta, kad roaming'as aktualus gal 5-10 procentams visų vartotojų. Visiems kitiems kur kas aktualiau internetas, kuriuo gali pakeisti ir SMS ir pokalbius.
rwc 2013-11-24 13:18
. Kol ES nebuvo uždėjusi "stogo - daugmaž pusė euro", dar buvo konkurencija su prefiksais (tereikėjo paskambinti klientų aptarnavimo skyriui ir paklausti), o dabar visi kaip susitarę padarė 1.99 Lt, prefiksus panaikino. Tai neaktualu? Juk pats pastoviai verki, kad nėra šeimos be emigrantų, kad jaunimas neperspektyvus be užsienių. Tai ir aš paverksiu, kad man labiau apsimoka Lietuvoje naudoti anglišką Lebarą ar šveicarišką Orange, kokias daineles besuoktų tie mūsų "pigūs" operatoriai. Pildyk draugelio galiu Skaipėje palaukti valandą ar parą. O kai reikia susiskambinti skubiai, žmogus galbūt kelyje, susirinkime ar parduotuvėje - kas man iš to interneto?
jureivis 2013-11-24 13:30
rwc, naudok travelsim, placiau apie ja gali paskaityti http://www.travelsim.lt/ Pats daug keliauju, tai dažnai pwz afrikoje 1min kaina is tele2 buna iki 20lt, o su travelsim tik 1.5lt, o jei skambina is skype tau ieinantis skambutis yra nemokas. Tai man labai sumazino telefono islaidas.
Arthuras 2013-11-24 13:43
Nuo pigūs derėtų nuimti kabutes - jie ir yra pigūs.
Unikali durnaropė 2013-11-24 15:32
Jo, nukrypot nuo temos, gerbiamieji. Ypač rwc, su savo nuoskaudom ir sąmokslo teorijom. Kodėl tarkim niekas nekalba apie tai, kad tie naujieji neriboti planai nėra jau tokie neriboti. Nors tarkim sako, kad galima bendrauti nevaržant savęs, bet jei tu dažniau skambini į kitus tinklus, nei iš jų sulauki skambučių, tai jau sulauki pagrumojimo iš operatoriaus, kad per daug plepi į kitą tinklą ir grasina atjungti planą ar pritaikyt kitokius apribojimus. P.S. bus išsamesnis pamąstymų tęsinys šia tema. p.p.s. čia tema apie labas kontraktą, o ne, neribotus pokalbius, truputį ne į tą temą įsipaišiau... "pardon"
bala 2013-11-24 15:38
Bitės reklamoj mačiau, kad siūlo tik pirmiems 5000. Tele2 sako "Pasiūlymas taikomas pirmiems 15 000 klientų".
Arthuras 2013-11-24 16:05
Na kažkokios ribos turi būti, kad piliečiai nepradėtų tų planų naudot komerciniais, o ne asmeniniais tikslais.
Unikali durnaropė 2013-11-24 16:25
bet problema ta, kad ir nenaudojant komerciniams tikslams, vistiek negerai jiems. neoficialiai sako, skambink savo tinkle, kad ir 24 val. per parą, bet jei skambini į kitą tinklą, tai žiūrėk, kad ir pats tokio pat kiekio skambučių sulauktum. nors oficialiai teigia, kad jokio skirtumo jiems, į kurį tinklą skambinsi.
rwc 2013-11-24 23:36
Ok, tai paaiškinkit man, kaip čia išeina, kad skambinti arba atsiliepti iš Lietuvos į Angliją pigiau lieva Lebara kortele, į Šveicariją - Orange, o vat lietuviškas korteles užsieniuose gali susikišti po uodega? Kame čia pigumas? O tie internetai... dauguma mano kontaktų prie Skype ar feisbuko prisijungia gal valandą per savaitę, ir niekuomet - darbo metu, tam, kad bile kas nerašinėtų. Va, man reikia susiskambinti su suomiu - tai dabar ieškosiu, kas man parsiųs suomišką prepay kortelę? Esmė ta, kad pelningas verslas negali remtis vien nemokamomis paslaugomis ir masės ekonomija. Jei SMS savikaina 4 ct., o tinklas ima, tarkim, 0.1 ct., tai iš kokio mecenato kišenės jis gyvena? Jeigu visi išnaudotume tuos legendinius 22 Lt, tai Tele2 elementariai bankrutuotų - vadinasi arba permokame, arba jie plauna babkes. Jei pasirašome "akcijinius" planus su telefonu, tai galbūt to telefono saloninė kaina užkelta nesveikai? Kažkuo panašu į Omnitelio "asmeninius" pasiūlymus: sumokėk kiek pernai ir kalbėk dvigubai daugiau. Plano kliurka - akivaizdi. Jei pernai iškalbėdavau vidutiniškai po 700 Lt/mėn, tai nereiškia, kad po tiek pat iškalbėsiu ir kitąmet atostogaudamas birželį. Nu gerai, gigabaitas. Kur man jį susikišti? Darbiniame kompe vos porą - trejetą per mėnesį pravarau, o čia - telefone... Ką reikia veikti su telefonu, kad neužtektų gigo, ypač turint kompą ar planšetę? O juk kompas sriaubia maksimaliai dešimtimis megų per sekundę - praktiškai tiek, kiek harde spėja sukišti. Tikrai reikia būti idiotu, kad siurbtumeis filmus per GSM. Čia kuo daugiau skambučių iš kitų tinklų, kuo nepatogesnėmis aplinkybėmis. Tarkim, iš roamingo. Naiviai manote, kad kokiam Tele2 tikrai reikia tų jūsų 20 litų? Jam labiau reikia, kad: a) jums skambintų iš kitų tinklų; b) kad po 20 litų susimestų keletas jūsų pažįstamų; c) įtraukti jus į apgaulingas aparatų lizingo schemas, paskatinti pirkti tai, ko jums nereikia; d) padaryti, kad jūs suklystumėte, įsiveltumėte (patys, tėveliai ar sutuoktiniai) į ginčus su taip vadinamais skolų valdytojais bei anstoliais ir sumokėtumėte penkiagubai. Mačiau tą procesą "iš vidaus" - tiek mobiliojo ryšio įmonėje, tiek kreditingumo vertinime, tiek konsultacijose... Dykas sūris - tik pelėkautuose. Ir neskieskit čia "per Skaipą šneku dykai". Sumoka už jus draugai ar šiaip į tą tinklą pakliuvę vargšeliai. Antraip VoIP telefonuose seniai būtų užrišta.
Kadras 2013-11-24 23:54
Tai nesuprantu, ka tu tuom nori pasakyti, kad sitie planai yra tik zmoniu mulkinimas? Kad jei as prakalbu per menesi uz kokius 300lt, tai as durnas kad toki plana imu? O jei tu tiek daznai skambini i uzsieni, tai imk teo ir kalbekis uz 19ct/min... O del interneto, jei tau jo nereikia, nereiskia kad ir kitiems nereikia... As daug keliauju, autobusu/traukiniu, per ta laika visada plansete rankose naudoju. Ziuriu youtube vaizdelius(vienas vaizdelis 20-30mb) jei nedaugiau, internete skaitau. Tai grubei as per mensi sunaudoju apie 3-4gb..
Arthuras 2013-11-24 23:56
Durnių ir bažnyčioje muša ir man dėl tokių galvos neskauda.
Unikali durnaropė 2013-11-25 01:03
ėjo), nes pradėjo atiminėti pajamas už balso paslaugas. Bet atsirado kita niša - mobilusis internetas. Kai dabar gavo kanalus (2,5 GHz ir 800 MHz dažniuose) teikti paslaugas 4G ryšiui, tai ir atsirado palankios galimybės persiorientuoti nuo balso paslaugų prie mobiliojo interneto . Ką Omnitel jau kurį laiką vis ir sako (nepykit, bet tingiu ieškot citatų jau).
rwc 2013-11-25 01:27
Liuks, atsakysiu vėliau. Nežinau, kada į wifi grįšiu, gaila roamint.
Arthuras 2013-11-25 18:08
Kas liečia Bitę, tai jei iš tikrųjų sutartyje nėra nieko numatyta apie pokalbių ribojimą, o pokalbius apriboja ar apmokestina - galimas davimas į teismą ir tiek. Nes elementariai nusižengiama sutarties sąlygoms. O už tą sąvoką "neriboti pokalbiai" su apribojimais, tai RRT turėtų patručyti tiekėjus. Bet kažkodėl jie neatlieka savo darbo.