„Microsoft“ įkūrė „Google“ pašiepiančią produktų liniją „Scroogled“  (5)

„Microsoft“ įnešė naujų vėjų į „Google“ pašiepiančią kampaniją „Scroogled“. Trečiadienį bendrovė paskelbė įkūrusi produktų liniją „Scroogled“, kuria pašiepia „Google“ mėginimus užsidirbti iš privačių žmonių duomenų, rašo mashable.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Produktų linija, kuri susideda iš įvairių prekių – nuo skrybėlių ar marškinėlių iki puodelių – šaipomasi iš „Google“ duomenų rinkimo apie jų vartotojus ir jų panaudojimo komerciniais tikslais. Šie produktai „Microsoft“ internetinėje parduotuvėje pasirodė prieš pat šventinį apsipirkimo sezoną.

„Įsidėkite savo mėgstamo gėrimo į šį puodelį ir tegul pasaulis sužino, kad, nors „Google“ ir nori užsidirbti iš kiekvieno jūsų skaitmeninio gyvenimo aspekto, jūs esate ramus“, – toks yra puodelio, ant kurio parašyta „Būkite ramūs, kol mes iš jūsų vagiame duomenis“, aprašymas.

Ant marškinėlių su užrašu „Scroogled“ ratu aplink jį pavaizduoti neigiamą kontekstą turintys žodžiai, tokie kaip „apkalbos“, „apgaudinėjimas“, „stebėjimas“, „šnipinėjimas“ ir t.t. Ant daugumos produktų nupieštas „Googe Chrome“ atvaizdas.

Puodelio kaina siekia – 7,99 dolerio, marškinėlių – 11,99 dolerio, o brangiausiai – 25,99 dolerio – kainuoja džemperis.

Kiek anksčiau „Google“ buvo sukūrusi tinklalapį „Don't Get Scroogled“, kuriame aiškino, kaip „Google“ uždirba iš vartotojų asmeninių duomenų.

Tiesa, tinklalapis „cnet.com“ primena, kad „Microsoft“, lygiai taip pat kaip „Apple“, „Yahoo“, „Facebook“ ar didžioji dauguma kitų pasaulio technologijų bendrovių, vartotojų informaciją naudoja savo paslaugų tobulinimui arba komerciniais tikslams.

Produktus galite apžiūrėti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (5)