Dirbti „Google“ taip gera, kad net bloga  (5)

Atrodytų, tapti „Google“ darbuotoju – tai tas pats, kaip patekti į rojų, ar ne? Nejaugi įmanoma, kad darbu pačioje didžiausioje ir ambicingiausioje pasaulyje interneto kompanijoje kažkas būtų nepatenkintas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet, pasirodo, net ir tokiose vietose, kurios nuolat linksniuojamos sudarinėjant pačių geidžiamiausių darbdavių sąrašus, ne viskas rožėmis klota. Interneto klausimų ir atsakymų svetainėje „Quora“ buvę ir esami „Google“ darbuotojai viešai iškabino šios bendrovės apatinius baltinius.

„Business Insider“ žurnalistai atrinko ypatingai dėmesio vertus darbu „Google“ nepatenkintų žmonių atsakymus.

Visi tokie šaunūs, kad aukščiausios kvalifikacijos žmonės atlieka nuobodžiausius darbus

„Dirbant „Google“ daugumai žmonių blogiausia yra tai kad jų kvalifikacija atliekamam darbui yra per aukšta. „Google“ samdymo kartelė iškelta labai aukštai, jie gali sau tai leisti dėl stipraus įmonės vardo, atlyginimo ir papildomų privalumų bei itin pozityvios darbo kultūros. Todėl jie gali leisti sau atsirinkti pačius protingiausius kandidatus net paties žemiausio lygio darbams.“

„Yra tokių „Google“ darbuotojų, kurie pabaigė kurį nors iš dešimties geriausių JAV koledžų, tačiau dirba „Google“ reklamos produktų techninės pagalbos darbuotojais arba rankiniu būdu šalina „YouTube“ turinį, kuriuo skundžiasi lankytojai. Arba rašo primityvius kodus mygtukų spalvos išbandymui kokiose nors svetainėse“.

„Google“ darbuotojai tokie šaunūs, kad apie tai įmonėje net juokai sklinda

„Su kolegomis juokaudavome, kad Larry [Page'as – red.] ir Sergejus [Brinas – red.] savaitgaliais išplaukia su savo jachtomis, pririša vieną prie kitos ir, sėdėdami krėsluose, kokie randami avialainerių pirmose klasės salonuose, rūko cigarus bei dalinasi „Google“ darbuotojų nuotraukomis su tokiais prierašais: „Buvęs tarptautinės įmonės aukščiausio lygio vadovas, Harvardo universitete įgijęs magistro laipsnį. Dabar atsakinėja į „Orkut“ vartotojų skundus“. Tuomet jie abu garsiai nusijuokia ir susidaužia škotiško viskio taurėmis bei cigarais. Žinoma, tai menkai tikėtina – nė vienas iš jų nerūkytų cigarų ir negertų viskio. Bet visa kita labai įmanoma“.

„Google“ jau nebe startuolis. Tai – didžiulė, didžiulė korporacija

„Startuolio aplinka iš „Google“ buvo išnykusi tuo metu, kai aš išėjau iš kompanijos. Ta pati biuro politika. Buvo paprasta būti paaukštintu, jeigu dirbdavai su tinkamais projektais ir nukreipdavai pastangas tinkama kryptimi“.

Daugelis inžinierių yra arogantiški

„Deja, nepaisant vyraujančio įsitikinimo, manau, kad „Google“ inžinierių vidutinis lygis yra tik pusėtinas. Ir su dideliu kiekiu arogancijos. Kiekvienas yra įsitikinęs, kad jis (dominuoja vyrai) yra geresnis už savo kaimyną. Todėl labai sunku aptarinėti bet kokias problemas, nebent jei tai aptariama su draugu. Objektyvios diskusijos yra labai retos, nes kiekvienas gina savo poziciją ir nesidomi kitų žmonių nuomonėmis, nebent tie žmonės priklauso aukštesnei „Svarbiųjų dievų“ kastai“.

„Google“ yra tokia didelė kompanija, kad jos vienas žmogus nepaveiks

„Dirbau „Google“ trejus metus ir buvo labai sunku įmonę palikti, tačiau buvo vienas labai svarbus veiksnys, kuris padėjo man apsispręsti – mano, pavienio asmens, galimybė paveikti verslą buvo minimali. Kaip ir pažymėta daugelyje kitų atsakymų, „Google“ yra nuostabi pinigų spausdinimo mašina, kurios pagrindinė detalė yra „AdWords“. Ir jeigu nesate išskirtinai talentingas inžinierius, kuriam leista kurti ką nors naujo, labiausiai tikėtina, kad būsite tiesiog žmogelis, kuris prižiūri, kad ta detalė būtų gerai sutepta“.

Vidutinio lygio vadovai yra pusėtini

„Sakyčiau, kad blogiausias dalykas dirbant „Google“ yra nepaliaujamas kasdieninis niekuo neypatingas vidutinių valdžios tipelių mąstymas – jie yra absoliučiai sutelkę dėmesį į metrikas ir nereaguoja į jokius kitus veiksnius. Jie nenori įsiūbuoti laivo, jie nenori žinoti, kaip paskatinti darbuotojus, jie per daug tikisi, kad „Google“ vardas ir reputacija yra pakankami darbuotojams motyvuoti“.

„Google“ išmano programų inžineriją, bet ne dizainą

„Per mažai dėmesio skiriama produktams ir vizualiniam dizainui. Dėl to buvo atsisakyta daugybės pusiau sėkmingų produktų – tokių, kaip „Wave“, „Google Video“, „Buzz“, „Dodgeball“, „Orkut“, „Knol“, „Friend Connect“. Tikriausiai per daug dėmesio skiriama grynai inžineriniam darbui“.

Jūsų darbo vieta gali būti labai ankšta

„Jeigu dirbate viename iš keturių pagrindinės būstinės pastatų, tikriausiai jūsų darbo vieta bus labai ankšta. Jau nebestebina, kai 3 ar 4 darbuotojai grūdasi viename kubelyje arba keli vadovai dalinasi vienu kabinetu. O kai erdvės valgymui, pramogoms, televizijai, techniniams aptarimams ir visiems kitiems dalykams yra atviros, gali būti labai sunku susirasti tylią, privačią vietą, kur būtų galima pagalvoti“.

Viską reikia užtvirtinti raštu

Jei jus jau samdo „Google“, derėkitės kietai, būkite reiklūs ir būtinai užsitikrinkite, kad viskas būtų užregistruota raštu. „Google“ dalina daug abstrakčių pažadų ir, panašu, jų netęsi“.

Dirbti taip smagu, kad niekas nenori dirbti

„Ciuricho biure yra tylusis kambarėlis, į kurį žmonės gali ateiti atsipalaiduoti ar nusnūsti. Ten yra labai gražiai atrodančių akvariumų, todėl žmonės tame kambarėlyje gali praleisti didelę dalį savo darbo laiko. Kažkada netgi buvo užvesta daugiau nei 100 elektroninių laiškų diskusija, kurios tikslas – pašalinti masažo kėdes iš tyliojo kambarėlio, nes jos yra per daug triukšmingos ir trukdo miegoti darbe“

Nebrandi kultūra

„Tai tarsi Niekados žemė – žmonės ten niekada nesuauga. Jie visą darbo laiką ką nors siurbčioja, bendrauja, žaidžia ir beveik nieko nedirba“.

Nėra galimybės dirbti iš namų

„Man blogiausia buvo tai, kad negalėjau dirbti nuotoliniu būdu – pastaruosius 5-6 metus aš nuolat sėkmingai dirbau būtent taip“.

Tikrieji „Google“ darbuotojai laikinųjų negerbia

„Man, kaip buvusiam laikinajam „Google“ darbuotojui, blogiausia buvo nedraugiškas tikrųjų „Google“ darbuotojų elgesys. Tarsi jie manytų, kad bet kas, kuris nėra tikrasis „Google“ darbuotojas, kažkodėl yra protiškai ar moraliai menkesnis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(15)
(0)
(1)

Komentarai (5)