Google pakeis „sausainiukus“ nuosava vartotojų sekimo Internete sistema  (0)

Korporacija Google kuria savo nuosavą vartotojų veiksmų sekimo Internete sistemą, rašo leidinys USA Today. Nauja technologija AdID pakeis trečių šalių „sausainiukus“ (cookies), leidžiančius sekti vartotojų veiksmus ir naršymo įpročius reklamos tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas kompanija Google garsiai nekalba apie šį metodą, tačiau paieškos giganto atstovai spaudai patvirtino, jog Google iš tikrųjų tobulina vartotojų veiksmų sekimo sistemą. Antra vertus, jis perspėjo, jog visos kuriamos koncepcijos kol kas yra ankstyvojoje stadijoje, tad apie realų jų pritaikymą kol kas negali būti ir kalbos.

Naujoji sistema AdID leis vartotojams apriboti jų veiksmų sekimą arba net blokuoti atitinkamas kompanijas, pasitelkiant vartotojo nustatymus. Tiesa, kiekvienais metais nustatymai bus atnaujinami, ir žmogui teks iš naujo juos sukonfigūruoti pagal savo pageidavimus.

Kompanija Google taip pat svarsto galimybę turėti keletą AdID profilių, jais galės pasinaudoti tie, kuriems labai svarbus anonimiškas naršymas Internete.

Kokiu būdu naujasis metodas bus diegiamas? Viskas gana paprasta: naršyklė Google Chrome šiuo metu užima apie 42% rinkos, ir jei AdID bus įdiegta tik šioje naršyklėje, Firefox ir Internet Explorer turėtų pasivyti.

Tiesa, dėl Internet Explorer kai kurie ekspertai turi savo nuomonę. Sekdama Google pavyzdžiui, Microsoft gali sukurti savo analogišką sistemą. Tokiu būdu, „sausainiukai“ gali tapti praeitimi, o vartotojų veiksmų sekimas pakils į naują lygmenį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)