„Google“ galynėsis su mirtimi  (7)

Bendrovė „Google“ pranešė steigianti mokslinių tyrimų bendrovę, kurios pagrindinis veiklos tikslas bus žmogaus gyvenimo prailginimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Calico“ pavadinta antrinė „Google“ bendrovė kovos su vyresniojo amžiaus žmonių negaliomis ir ieškos būdų, kaip sustabdyti žmogaus organizmo senėjimą, skelbia žurnalas „Time“. Pasak jo, tai reiškia, kad interneto milžinė meta iššūkį mirčiai.

„Visų mūsų šeimas persekioja ligos, o senėjimo proceso nė vienas neišvengsime. Aš tikiu, kad mūsų nauja drąsi iniciatyva biotechnologijų ir sveikatos apsaugos srityse padės pagerinti milijonų žmonių gyvenimą“, – taip „Calico“ steigimą pakomentavo „Google“ vykdomasis direktorius Larry Page'as.

Savo paskyroje „Google+“ socialiniame tinkle L. Page'as papasakojo, kad „Calico“ tirs senatvinės silpnaprotystės, atramos ir judėjimo aparato, o taip pat dideliu mirtingumu išsiskiriančių ligų medicinines problemas. Pasak jo, jei bus apsišarvuota kantrybe, parinkti teisingi tikslai ir rasti reikiami žmonės, šioje srityje pavyks pasiekti svarbių rezultatų.

L. Page'as pabrėžė, kad daugelį ko gero nustebins nauja „Google“ veikla sveikatos apsaugos srityje, nes iki šiol pagrindinis bendrovės verslas buvo informacijos paieška internete ir su ja susijusios paslaugos. Tačiau jis pareiškė, kad technologijų pažanga turi labai daug galimybių pagerinti žmonių gyvenimą, o investicijos į „Calico“ tyrimus sudarys nežymią „Google“ pajamų dalį.

„Google“ vadovas žurnalui „Time“ sakė, kad pergalės prieš konkrečias senatvines ligas ir gyvenimo trukmės prailginimo turbūt reikės palaukti 10 - 20 metų. Išsamiau apie „Calico“ tyrimų kryptis ir veiklą jis nenorėjo pasakoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(0)

Komentarai (7)