„Google“ suras pamestą išmanųjį telefoną  (9)

Bendrovė „Google“ ruošiasi pateikti rinkai naują interneto paslaugą, kuri leis surasti pamestus ar nežinia kur paliktus išmaniuosius telefonus. „Android Device Manager“ pavadinta paslauga turėtų būti pristatyta šio mėnesio pabaigoje, pranešė „Ubergizmo.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji paslauga bus naudinga keliais atvejais. Jei „Android“ telefonas bus kažkur nukištas toje pačioje patalpoje, kur yra ir jo šeimininkas (pavyzdžiui, buvo padėtas po dokumentais ir pamirštas), „Android Device Manager“ galės aktyvuoti telefono skambutį, kad jį būtų galima aptikti pagal garsą. Pranešama, kad tokiu atveju telefono skambutis veiks didžiausiu įmanomu garsumo lygiu net ir jei telefonas buvo pervestas į vibravimo režimą. „Android Device Manager“ padės ir sudėtingesnėje situacijoje, jei telefonas buvo kažkur paliktas (o gal paprasčiausiai pavogtas). Tokiu atveju naujoji paslauga skaitmeniniame žemėlapyje parodys dabartinę jo buvimo vietą. Įdomu, kad ši infomacija bus teikiama realiuoju laiku, taigi, bus galima stebėti telefono judėjimą iš vienos vietos į kitą.

Jei telefono savininkas turi rimtų įtarimų, kad jis gali būti pavogtas, „Android Device Manager“ pasirūpins, kad asmeniniai duomenys nepatektų į svetimas rankas, sakoma pranešime. Naujoji paslauga suteiks galimybę nuotoliniu būdu ištrinti visus duomenis išmaniajame telefone.

Skelbiama, kad „Google“ pateiks specialią aplikaciją, skirtą „Android Device Manager“ naudoti. Naujoji paslauga veiks su visais „Android 2.2“ arba naujesnę OS versiją turinčiais telefonais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(41)
(2)
(23)

Komentarai (9)